2025-02-07
今日同朋友庆祝下🎉 咁就同左佢呢一间抵食得黎又好有质素既餐厅 呢间野唔同分店其实我都食过好多次 佢d餐比散叫平好多 而且餐可以配搭既选择都好多 总会拣到心水既野食$538 𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒐𝒕 𝑺𝒆𝒕 𝒇𝒐𝒓 𝟐✨餐汤ꜱᴏᴜᴘ今次既餐汤系粟米汤🌽 每饮一啖都食到好多粟米 加埋烟肉粒🥓更加香✨头盘 ꜱᴛᴀʀᴛᴇʀ♡法国田螺田螺一共有6只 烹制时配搭上香浓既蒜蓉牛油 令到田螺个味道好浓郁 而且配上面包可以降低个油感♡烤牛骨髓(+$30)牛骨髓烤到有d微微焦 迫到牛既油香出黎 配搭埋酸种面包同埋酸瓜可以平衡番个油腻感 令到呢个菜可以做到油而不腻✨主菜 ᴍᴀɪɴ♡煎鸭肝,油封鸭腿意粉🍝(+$35)鸭肝表面煎到焦脆 入口化开好绵滑 油封鸭腿既表面酥脆肉质做到一丝丝咁 用叉一叉d肉就好轻易叉得开而且又够淋 ♡阿根廷安格斯牛脊肉(+$55)肉好juicy牛肉味亦都好浓 我觉得加小小盐去食饭牛肉既原味就已经好够 亦可以沾上鸭肝白兰地酱汁 烧薯仔粒🥔表面脆脆地都好好味 另外配菜仲有法边豆餐厅仲有唔同优惠 真系几抵食架❗️Happy Hour仲有买一杯送一杯酒 同朋友庆祝就叫返杯红酒🍷饮下先🍻
$538 𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒐𝒕 𝑺𝒆𝒕 𝒇𝒐𝒓 𝟐
✨餐汤ꜱᴏᴜᴘ
✨头盘 ꜱᴛᴀʀᴛᴇʀ
♡法国田螺
♡烤牛骨髓(+$30)
✨主菜 ᴍᴀɪɴ
♡煎鸭肝,油封鸭腿意粉🍝(+$35)
♡阿根廷安格斯牛脊肉(+$55)
烤牛骨髓
阿根廷安格斯牛脊肉