2021-10-23 1901 浏览
自选寿司套餐🍣。神乐 每个月总有几日特别挂住乡下🤣总要食返啲乡下嘢先安乐😌 呢日下午2点嚟到呢间寿司屋,估唔到都仲系坐冇虚席,幸运地被安排坐寿司吧枱🥳 神乐出名提供亲民价高质omakase,我今日就冇试omakase, 只系试午市自选寿司定食, 拣咗8贯set, $158 (附沙律及面豉汤)🌟serve我嘅师傅会逐件寿司上,每食完一件寿司都会有少少时间俾我回味一下,再上第二件,师傅亦都好细心,会帮我添加渍物🥰 会清洁好寿司牒再放上第二件,加分🌟 令到坐吧枱嘅我有种食紧omakase 嘅错觉🤣 忘记自己原来食紧$158 套餐🤭自选8贯🌟真鲷🌟油甘鱼🌟赤身🌟帆立贝🌟赤虾🌟火炙三文鱼🌟海鳗🌟松叶蟹肉军舰🌟虽然唔系omakase, 但每件寿司都绝无欺场,非常新鲜,卖相亦都好靓仔,绝对唔系一般连锁寿司店嘅卖相。寿司醋饭温度合适,紧实度、饱满度都好好,唔会出现一夹即散嘅问题👍 而盐醋比例亦都几啱我口味😋其中我最钟意帆立贝、赤身同火炙三文鱼😋 🌟帆立贝肥美,用柚子酱油提味,好清新👍🌟赤身(吞拿鱼背)平时我比较少食,表面有烧香过,佢油脂较少,但口感软嫩,几特别👍🌟火炙三文鱼,烧嘅时候已经好香,入口更加
自选寿司套餐🍣。神乐

自选8贯
🌟赤虾
🌟火炙三文鱼
🌟海鳗
🌟松叶蟹肉军舰

其中我最钟意帆立贝、赤身同火炙三文鱼😋
🌟帆立贝肥美,用柚子酱油提味,好清新👍
🌟火炙三文鱼,烧嘅时候已经好香,入口更加有火炙过嘅三文鱼独特嘅油香渗出,好正👍

虽然只系8件寿司,但食埋沙律同面豉汤其实都几饱,如果大食啲嘅,可以选择10件,或者再追加寿司或热食😋 下次有机会试吓佢哋嘅omakase 先😋
2021-10-21