2024-11-04 210 浏览
平时好钟意食蛋糕同挞嘅我有日喺社交平台碌到呢间小店,见佢新出咗葡挞仔几吸引就order咗一份。工厂区唔难揾,但上到去原来冇现货蛋糕睇,所有蛋糕都要提早两日网上落单,每日新鲜制造。葡挞有三种口味:原味、开心果、咸蛋,后面两款都比较特别!😍店主建议140度焗4分钟左右再食~焗紧嘅时候已经闻到酥皮嘅香味!花花酥皮好靓,切开时酥脆松化,一层层嘅口感相当有层次。原味蛋香味浓郁,入口顺滑,口感湿润,带有少许焦香味,重点系唔会好甜!开心果迷对开心果挞表示相当兴奋,食落开心果味浓郁,再配上粒粒嘅口感非常夹。最后系咸蛋口味,平时食咸蛋嘢最怕油腻,但系呢个蛋挞一啲都冇。唔油腻之余咸蛋味亦唔会过咸,调校得啱啱好,咸香加蛋香,真心唔错!三个挞嘅甜度都唔太甜,非常适合钟意健康嘅人士!见佢啲蛋糕都系主打低糖、无防腐剂、无麸质,见店主好细心又有心思,下次都可以试吓!😍