2024-11-23
星期日比较多人,求其揾间餐厅,屋企人(年纪较大)1:50去餐厅,当时职员比左QR code佢哋,佢哋想叫午餐唔系好识扫code,叫职员落order唔肯帮手落,之后我到餐厅帮佢哋系电话叫,当时落单时间2:06,menu已经转左下午茶时间,无左佢哋想食嘅午餐,因为个时间比较尴尬,落咗个云吞面加油菜,我之后先发现下午茶餐一模一样,而且平啲(怪自己睇漏眼),叫个职员问佢可唔可以转做茶餐,个职员讲嘢态度好差,话系跟入坐时间计,无得转,留意返哩间野啲价钱唔算系平,有得转又一模一样当然想平啲,我话你地个电子menu都转左做下午茶啦,点解无得转,而且落单时间系2:06㖞已经可以当系下午茶啦,然后个职员话如果想食下午茶再出返去排过队,真心嬲,比钱食饭系受你气?岩岩无排队入黎食?(午餐)唔帮人手动落单都算,啲职员懒懒行,下午茶转唔到都算,当自己睇漏眼,仲加多句受气?真系唔想写差香港啲餐厅,不过请埋啲咁嘅职员等执笠啦,之后有个男职员过咗嚟,我问个女职员叫咩名,个女职员都走左过嚟我睇左全名(佢自动消失),个男职员系哩间餐厅嘅经理,问发生咩事,我话要投诉佢(女职员)态度,佢(经理)话唔好,佢(经理)都解释咗因为
真系唔想写差香港啲餐厅,不过请埋啲咁嘅职员等执笠啦,之后有个男职员过咗嚟,我问个女职员叫咩名,个女职员都走左过嚟我睇左全名(佢自动消失),个男职员系哩间餐厅嘅经理,问发生咩事,我话要投诉佢(女职员)态度,佢(经理)话唔好,佢(经理)都解释咗因为系计入坐时间所以改唔到茶餐,表示唔好意思,佢(经理)应该见我几火,都有同我地道歉话会同返个同事讲(讲真哩啲职员讲黎都嘥气过一排咪又故态复萌),我见个经理年纪都有啲大,而且唔关佢事,态度都好,所以唔想为难不必要嘅人,佢(经理)仲话请我哋饮豆浆酸梅汤,讲真受唔起,亦拒绝左佢好意,都惊佢哋会加料⋯
4个人埋单$306
ps 如果咁不幸迫住要食哩啲大型连锁餐厅留意个电子menu ,fake fake地