Poking

2023-03-29 894 浏览
系有得坐既港岛Poke Bowl店🥰‼️作为沙律人,每次出去吃饭都想揾低卡light meal🥗,好多地方Poke Bowl都系外卖多😖呢次比我发现到上环呢间可以慢慢食既堂食Poke店🤤 #kurin沙律地图 *─────────────*🥙Thai Good Day $88 热食Bowl颜色好丰富,上台立即心心眼😍🌈 鸡扒同大虾都好足料😝虾肉尤其弹牙🦐我选择左【半糙米饭半沙律🥗+少饭】糙米有咬口带稍微调味 我钟意🤭💜(都有全沙律option!)走左酱😛配料唔会太咸而且配搭得好 中华沙律好味🥰迷你菠萝粒正好满足埋我个甜品胃😙🥗Creamy Baby $118朋友叫左少饭,都觉得分量好多🤣‼️三文鱼块份量新鲜足料 牛油果又有丰富蛋白质🥑叫左少酱份量刚好🍴同样有齐淀粉 蛋白质同纤维🤭总结呢2款Bowl性价比都好高✨️* ─────────────*近地铁站之余平日夜晚人唔多,更加可以有自选Bowl/add on甜品乳酪同饮品等(有椰子水🥥)😚👍🏻QR code落单可以自己mix & match🌸P.s.小店用有纹理既白色陶瓷碗(◍•ᴗ•◍)kurin个人感觉比起木碗同纸碗,满足感高好多~☆* ─
系有得坐既港岛Poke Bowl店🥰‼️

*─────────────*
🥙Thai Good Day $88
热食Bowl颜色好丰富,上台立即心心眼😍🌈
鸡扒同大虾都好足料😝虾肉尤其弹牙🦐
我选择左【半糙米饭半沙律🥗+少饭】
走左酱😛配料唔会太咸而且配搭得好 中华沙律好味🥰
迷你菠萝粒正好满足埋我个甜品胃😙

Thai Good Day

🥗Creamy Baby $118
朋友叫左少饭,都觉得分量好多🤣‼️
三文鱼块份量新鲜足料 牛油果又有丰富蛋白质🥑

* ─────────────*
QR code落单可以自己mix & match🌸

* ─────────────*
评分(〃'▽'〃) 🍮:5/5🥗

木色格调为主,播抒情广东歌坐得舒服,又有多款低卡热食Bowl选择🤭✨️绝对值得一去!

📍Poking @pokinghk
上环苏杭街121号地舖

想睇更多我既食评同分享 记得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
Thai Good Day
creamy baby