2018-06-28
某日系网上见到介绍文青打卡café既报道,然后同朋友拣位于西营盘既polygon试试,顺便影下相,希望可以渡过一个悠闲既下午。当日我地大慨3点半到场,室外位置已经无位,我地只好暂时座系室内啦。装修几靓几文青feel既,但惜有啲迫。我点左Quiche + Coffee Set而朋友点左蓝莓Muffin + Tea Set 过左一阵有人离开,我地就即刻搬左出室外座喇其实室外既部分空间都几细,但都影到下相既,个日亦都唔算话好热,但最大既问题系有蚊,所以如果大家谂住去影相又好饮下野又好,想座出面既记得做一做防蚊工作,因为我个日喷左蚊怕水都比蚊咬左3啖,而系闲聊之下隔离台有几个女仔都表示比蚊咬 食物泥讲呢,我个个Quiche系唔错既,几香几好食同埋几足料,朋友个muffin就相对冇咁吸引喇,饮品方面,我觉得佢味道比较淡。 仲有一个问题系,佢D SET系SET死左跟coffee就系coffee,tea就系tea。唔可以加钱由coffee转tea咁样既,我建议不如弹性D啦,好似我朋友咁,其实佢都想食quiche既,但因为佢本身唔饮咖啡,但又想嗌set,只好转食其他野 整体泥讲都可以既,抵赞既系佢狗狗
过左一阵有人离开,我地就即刻搬左出室外座喇
整体泥讲都可以既,抵赞既系佢狗狗friendly,可以比狗仔出室外座,但我未必会专登去第2次