2023-06-15 191 浏览
#搞串个pantry今次就嗌咗🔴YOI全日早餐($128)、🟢慢煮嫩鸡胸罗勒酱香草面包三文治($98)、🟣紫薯忌廉蛋糕($60)。YOI全日早餐🌟🌟🌟🌟份量都算多,有猪肉肠🐷、烟肉🥓、炒滑蛋🍳、佛卡夏多士🍞、焗薯🥔。佛卡夏系一种意式面包,又会叫做香草面包,通常比较厚、柔软,有淡淡咸味,同埋香味。而呢间cafe嘅佛卡夏就外脆内软😋,香味十足,配炒滑蛋一流。另外,猪肉肠啖啖肉好Juicy,而烟肉都唔错,煎得干身🥳。慢煮嫩鸡胸罗勒酱香草面包三文治🌟🌟🌟同样香草面包好松软,夹埋青酱无得输🤤。另外,鸡胸肉🐓真系好嫩滑,个menu无呃人,一啲都唔「鞋」,慢煮果然系一种神奇嘅煮法🤩。紫薯忌廉蛋糕🌟🌟望落非常厚实🍰,食落口感都算松软,但因为系紫薯🍠嘅关系,所以感觉非常滞。不过整体甜度适中。
#搞串个pantry

YOI全日早餐🌟🌟🌟🌟