2021-10-14
之前冇听过呢间中菜,见唔少好评中环又方便就黎试吓。入到去唔算大,装修简约,唔想谂食咩就拣左个4人餐。首先有杏汁白肺汤,每人饮到两碗,杏汁味好重,养颜又好饮。会上埋汤渣,猪肠猪肺点豉油其实几好食,肉就太鞋,汤够老火。细食嘅饮完两碗汤同食汤渣可能已经饱左一半😆鸡汤浸鲜班球 - 呢个冇咩特别,鱼唔够滑麻婆豆腐龙虾 - 好特别嘅组合,又几正。系澳洲龙虾,唔系波士顿,容易食又好味,少少辣惹味又开胃。炸子鸡 - 太咸了,食左好少龙哥炒饭加左松子,食落唔油调味也做得唔错。食到呢度其实已经饱饱地…然后眼前出现呢个陈皮砵酒炆牛尾,好大盘啊!夹薄饼真系冇试过,感觉几新鲜。红萝卜陈皮味好重,入晒味!最后系呢个可爱嘅甜品 - 黑糖蜂巢糕呢个餐其实够5-6人食,我地4个人食到好饱都要打包。味道唔错不过唔算话好突出,菜式特别,服务都好好。赞一赞个茶☕️,冲左好多轮味道仲够浓,可以消滞,埋单1,600。
鸡汤浸鲜班球 - 呢个冇咩特别,鱼唔够滑
炸子鸡 - 太咸了,食左好少
龙哥炒饭加左松子,食落唔油调味也做得唔错。
最后系呢个可爱嘅甜品 - 黑糖蜂巢糕