2022-09-02
又一间新开的yakitori店见到有几个睇开嘅Foodie都有赞佢,所以我都嚟试吓啦。由日本师傅主理,环境几靓,感觉上系几正宗。食物方面,我觉得有hits and misses, 有几样嘢几好食,但系又有啲嘢系麻麻哋。炭烧带子几好食有炭嘅味道然后带子亦都烧得啱啱好..鸡俾肉方面,虽然佢都胀卜卜,但系我觉得佢烧得干咗啲,唔够Juicy.. 之后我哋又再叫多一串,第二次𠮶转就好似好少少鸡尾都系,我本身好钟意食鸡尾,钟意佢有啲油香,但系佢呢度就烧到好似有啲㶶,冇咗油香,呢个又系后尾再追加嘅时候𠮶转好少少,所以感觉上佢哋调整火候有啲唔系好consistent.. 有啲系烧过龙,好多串都系比较偏干。反而牛脷同埋和牛串就好好食。同埋鸡软骨都好食。 叫咗个云朵鸡蛋饭,系好靓好上镜,不过味道其实冇乜特别。亲子丼都系,我觉得佢整得太watery, 同埋入边嘅鸡唔够滑,成碗饭味道比较偏淡,唔系一食wa wa声𠮶种。不过佢哋啲酒几好饮,我哋四个人饮咗五支😛服务方面,唔系话佢哋唔Nice,但系好似有少少唔系太专业,因为感觉到佢哋想做比较高级嘅日式串烧,价钱同定位系想系咁,但系佢哋嘅店员就俾唔到呢种感觉人,系有
见到有几个睇开嘅Foodie都有赞佢,所以我都嚟试吓啦。
由日本师傅主理,环境几靓,感觉上系几正宗。
炭烧带子几好食
有炭嘅味道然后带子亦都烧得啱啱好..
之后我哋又再叫多一串,第二次𠮶转就好似好少少
有啲系烧过龙,好多串都系比较偏干。
反而牛脷同埋和牛串就好好食。
同埋鸡软骨都好食。
叫咗个云朵鸡蛋饭,系好靓好上镜,不过味道其实冇乜特别。
不过佢哋啲酒几好饮,我哋四个人饮咗五支😛
服务方面,唔系话佢哋唔Nice,但系好似有少少唔系太专业,因为感觉到佢哋想做比较高级嘅日式串烧,价钱同定位系想系咁,但系佢哋嘅店员就俾唔到呢种感觉人,系有少少未够pro嘅感觉。
一入到去话帮我keep起我袋嘢,好似好有服务,但系结果走嘅时候又唔记得俾返我😅我自己都唔记得话晒饮咗五支酒😂
而家谂紧好唔好去攞返,因为都唔顺路 (其实系漏咗盒月饼)
不过店主好Nice
我哋坐到差唔多最后一台
佢又走来同我哋饮酒
知道我生日仲请我食甜品(其实系我屈佢,饮醉咗即刻唔客气😂)
整体上我觉得叫做中规中矩
唔差嘅,环境同气氛有加分
食物同服务系有改善嘅地方
坦白讲,如果铜锣湾嚟讲我觉得炭火地鸡比佢更好食,而且性价比高好多,虽则环境就冇咁靓。
而且整体上都仲系未及得上中环𠮶四大串烧。
而家越开越多串烧店,想要特围而出,真系要再落多啲苦功。
Rating : 7/10
Around $1600pp (饮咗五支sake, 4pax) 正常应该我谂$800-$1000pp