2024-02-19
1944 浏览
嚟到2024嘅新年,见今次「悦品度假酒店」最近推出咗性价比极高嘅「喜迎新春住宿计划」,最平住宿+自助午餐+自助早餐都只系$1388up! 特别系「新春海鲜自助午餐」令我开启咗海鲜盛宴🦀。.热盘区:烧美国安格斯肉眼,黄金虾蟹枣,泰式红咖喱鸭,菜胆鸡,烧龙脷鱼柳半蕃茄汁,红酒烩澳洲和牛尾,即煮乌冬拉面。.评价:特别推荐烧美国安格斯肉眼,每口肉质都系十分鲜嫩,入口即化,绝对是满满幸福感!另一最爱既系黄金虾蟹枣,条条炸虾都披上满满嘅咸蛋黄酱汁,十分惹味,仲有粒粒炸虾枣,入口弹牙,外脆内嫩,完美搭配;泰式红咖喱鸭,浓郁嘅咖喱味同鲜嫩嘅鸭肉相得益彰;另外仲有即煮面档,可拣乌冬或拉面,搭配浓郁汤汁,叉烧,卤水蛋,紫菜等,回味无穷。,海鲜区:各式刺身,寿司,白虾,青口,鲜蚬,面包蟹,翡翠螺。.评价:刺身新鲜,清爽爽口,尤其系八爪鱼,吞拿鱼,三文鱼,超级鲜美!新鲜刺身嘅鲜甜喺口中绽放,简直停唔到口!另外,白虾都好值得一试,入口弹牙,沾上鸡尾酒汁,酸酸甜甜,极之鲜甜美开胃.炸物区:炸咖喱角,薯条,多款天妇罗.评价:炸得酥脆,尤其系炸咖喱角,童年嘅回忆,外酥内嫩,好邪恶!.冷盘/沙律/甜品/雪糕区:.超过1
热盘区:
海鲜区:
各式刺身,寿司,白虾,青口,鲜蚬,面包蟹,翡翠螺。
炸物区:
炸咖喱角,薯条,多款天妇罗
冷盘/沙律/甜品/雪糕区:
超过10款沙律,蓝莓cheese cake,迷你蛋糕,朱古力喷泉,即制迷你窝夫,水果,布里芝士,蓝芝士,车打芝士,烟鸭肉,沙律
去到最后要满足埋个甜品胃,雪糕款式丰富,口味多样,主打Haagen Diaz,Cocoberry,尤其推荐Movenpick,每一口都系幸福滋味!可以搭配埋即制窝夫,Perfect。