2024-03-24 258 浏览
位于尖东嘅巧手中菜馆,环境宽敞舒适,仲可以包厢房,都几啱一班人聚会。食物整体质素都唔错。火焰古法烧腩叉餐厅推介之一。外层涂上蜜糖,而且落左少少酒。上菜后用火枪一烧,酒香扑鼻。咬落都算松软多汁。怀旧虾凤尾虾多士下层多士非常酥脆,唔会好油腻。上层有凤尾虾同虾胶,好弹牙。整体口感丰富。得到我呢位虾嘅爱好者认可🙌🏻蒜蓉粉丝蒸元贝当日嘅厨师推介之一。元贝好鲜甜,肉质弹牙。配上惹味蒜蓉配上粉丝,无得输嘅组合。嫩滑酸菜鱼细分嘅都应该够三至四人食。鱼片非常嫩滑,无乜骨。酸味够,个人喜欢再辣多少少。呢度系配米线,而唔系一般嘅薯粉或宽粉。八味金砖经常食到嘅菜式,但呢度真系整得好出色。外层金黄香脆,内层嫩滑。夹起上嚟好实净,但又唔会太厚粉。最后再饮埋两碗老火汤,茶树菇炖竹丝鸡汤同松茸准杞炖螺头汤,汤料好足,饮得好舒服。
食物整体质素都唔错。

火焰古法烧腩叉

怀旧虾凤尾虾多士