2024-10-16 513 浏览
今日嚟到一间新餐厅,餐厅前身系中环嘅三小渔,所以未嚟嘅时候都已经有啲期望,结果嚟到之后都冇失望。装修简洁得来都有质感,所有食嘅嘢嘅摆盘都好精致,真系视觉同美国嘅冲击,你知啦,而家打卡咁紧要,见到靓靓嘅嘢食,食落都会觉得特别好食!个茶我哋要咗桂花乌龙,真系劲香桂花味!口水花雕鸡冻同黑砖豆腐系拼埋一次过上嘅,摆盘已经好靓,口水鸡够辣,但系加埋西瓜夹层,成个味道好特别。鲜苹果陈醋香煎牛柳粒摆盘好靓,上面更加有菠萝同苹果,甜甜嘅果香加埋陈醋,再配埋牛肉味,令成个口感同味道都更加升华。水煮年糕龙趸球对于食得辣嘅人嚟讲,一定觉得劲正,尤其是系佢个汤底,一饮就饮得出同出边嘅有分别,原来系因为老细真系用鱼件去淆啲汤底出嚟,所以食得辣嘅人一定要饮晒啲汤啊!茴香干煸爽肉白菜花唔会太油,菜同肉嘅比例刚刚好,肉嘅油香加埋落啲白椰菜花度,成件事更加爽脆可口。士多啤梨芝士软糕都系一个完美嘅结尾,甜品唔会太甜,几出色。

个茶我哋要咗桂花乌龙,真系劲香桂花味!

士多啤梨芝士软糕都系一个完美嘅结尾,甜品唔会太甜,几出色。