2024-12-17
晏昼打算去试一试新餐厅,五个人去食饭 本来正正常常,入座无乜特别 ,手机叫完餐 到左4个餐 ,同个丫姐讲麻烦比张纸巾,餐厅有个眼镜 丫姐 劲躁底,”叫我哋自己去餐枱攞啦 见唔见到放喺𠮶度自己自助啊?”我地几个劲无奈啦 其实自己去拎 你讲自助未得啰 。之后 见4个餐到左半个钟 第5个餐蒸鱼未到 我未举手礼貌问一问 “欠一个蒸鱼餐 方便跟跟?” 个丫姐 直头系少我 “讲有落单有㗎啦蒸鱼啊等㗎啦唔好吹啦 ,半个钟都要等架啦你!”我地再等问 其他服务员讲再唔到 我都够钟翻工要取消个架啦,先口噏噏讲未出俾人。。。。前前后后大概50分钟先上菜 。。。。。之后条鱼蒸到烂晒,上到嚟嘅时候系冻嘅呢间餐厅真系冇下次个位置系方便,但系服务员又冇礼貌又闹人,其他服务员又冇跟进就系俾钱入去嘥时间。。。。。。