2023-11-13 190 浏览
同男朋友放肆下🥰 食返餐omakase先!前菜三点海胆豆腐矶煮鲍鱼赤水母 - 柚子酸汁,开胃日本生蚝上面加咗苹果啫喱,食落好鲜味北海道牡丹虾上面系炒咗嘅虾膏,仲有特别煮嘅虾油,配搭埋成个虾味更加突出爱知县白象拔蚌配咗个白粟米泡沫,食落更新鲜大拖罗多士 配咗大葱味噌入口即融,外面做咗小小火炙嘅处理,令到个拖罗味更出清森县安康鱼肝做咗酱汁渍处理,先食原味,再加wasabi,师傅更加话呢个系产地最靓嘅鱼肝~算系我食过最唔腥嘅鱼肝!鳕鱼白子做咗小小烤嘅处理,食落热热地,加埋个酸汁,食落感觉唔错!海胆拖罗拿破仑好大堆海胆!下层仲配咗新鲜拖罗,算系佢地嘅signature dish,配埋淡雪盐~食落好鲜味,海胆份量多到咬一口跌咗啲出嚟😂😂双层脆口紫菜咬落好有层次感~喜知次珍贵鱼类,好少见个有原条鱼喺omakase出现!仲要上枱仲系热辣辣,香喷喷,好正呀!寿司~帆立贝甜虾中拖罗平目鱼裙边手卷吞拿鱼赤身酱油渍》〉如果食唔饱,餐厅仲有得无限追加寿司!因为我地已经好饱,所以就冇追加到😂带子汤清清地,一扫食完好多好野嘅油腻感,入面仲有两粒细细地嘅带子~最后仲有埋蜜瓜同埋黑芝麻雪糕,食得好满足
同男朋友放肆下🥰 食返餐omakase先!

前菜三点
海胆豆腐
矶煮鲍鱼
赤水母 - 柚子酸汁,开胃

日本生蚝
上面加咗苹果啫喱,食落好鲜味

北海道牡丹虾
上面系炒咗嘅虾膏,仲有特别煮嘅虾油,配搭埋成个虾味更加突出

爱知县白象拔蚌
配咗个白粟米泡沫,食落更新鲜

大拖罗多士 配咗大葱味噌
入口即融,外面做咗小小火炙嘅处理,令到个拖罗味更出

清森县安康鱼肝

鳕鱼白子
做咗小小烤嘅处理,食落热热地,加埋个酸汁,食落感觉唔错!

海胆拖罗拿破仑

中拖罗
平目鱼裙边手卷
吞拿鱼赤身酱油渍

带子汤

最后仲有埋蜜瓜同埋黑芝麻雪糕,食得好满足