餐厅: FireBird (東薈城名店倉)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-01 307 浏览
难得同朋友夹到同一日放假,又冇乜野做,见好耐都无去过东涌既Outlets 行下,今日就同佢去shopping一下🛍️行到肚饿,就俾我发现有间日式既居酒屋😍见环境宽敞,入面装修以木系为主题,比人感觉好舒适。呢度仲要有三种唔同嘅二人餐俾你选择😋而我同朋友就拣咗个豪华二人套餐🫶🏻温泉蛋慢煮日本鸡肉凯撒沙律🥗沙律菜好新鲜,日本鸡胸肉好嫩滑,加咗面包糠脆脆有口感大海老天妇罗 🍤即叫即炸,炸得非常酥脆松化,肉质鲜甜Firebird 名物重量级火焰原只鸡腿呢个系餐厅嘅招牌菜「火焰原只鸡腿」一上枱店员就会淋少少洒系面,然后会再点火,视觉效果满分,之后店员会帮手将鸡腿切件,方便我哋食。鸡肉燃烧后仍然嫩滑多汁,辣辣地好惹味精选刺身盛合(5品)有三文鱼,油甘鱼,帆立贝,三文鱼子,甜虾刺身非常鲜甜火山熔岩鲑鱼卷鲑鱼卷炸得香脆,内里鲑鱼软淋,再配上黄芥辣,沙律酱及山葵,微辣,层次丰富,呢个系必叫之选Cocktail 🍸 「Berry Kisses,Tiffany Sour」卖相吸引,加上有少少酒味,容易入口。雨滴饼日式甜品,配上黄豆粉同埋黑蜜,食落唔会太甜。
难得同朋友夹到同一日放假,又冇乜野做,
见好耐都无去过东涌既Outlets 行下,
今日就同佢去shopping一下🛍️
行到肚饿,就俾我发现有间日式既居酒屋😍
见环境宽敞,入面装修以木系为主题,比人感觉好舒适。
呢度仲要有三种唔同嘅二人餐俾你选择😋
而我同朋友就拣咗个豪华二人套餐🫶🏻

温泉蛋慢煮日本鸡肉凯撒沙律

温泉蛋慢煮日本鸡肉凯撒沙律🥗
沙律菜好新鲜,日本鸡胸肉好嫩滑,加咗面包糠脆脆有口感
大海老天妇罗

大海老天妇罗 🍤
即叫即炸,炸得非常酥脆松化,肉质鲜甜

Firebird 名物重量级火焰原只鸡腿
呢个系餐厅嘅招牌菜「火焰原只鸡腿」
一上枱店员就会淋少少洒系面,然后会再点火,
视觉效果满分,之后店员会帮手将鸡腿切件,
方便我哋食。
鸡肉燃烧后仍然嫩滑多汁,辣辣地好惹味

精选刺身盛合(5品)
有三文鱼,油甘鱼,帆立贝,三文鱼子,甜虾
刺身非常鲜甜

火山熔岩鲑鱼卷
Cocktail「Berry Kisses,Tiffany Sour」

Cocktail 🍸
加上有少少酒味,容易入口。

雨滴饼
日式甜品,配上黄豆粉同埋黑蜜,食落唔会太甜。
温泉蛋慢煮日本鸡肉凯撒沙律
大海老天妇罗
  • Cocktail「Berry Kisses
  • Tiffany Sour」
  • 重量级火焰原只鸡腿
  • 精选刺身盛合