2018-12-02 57 浏览
今日放工同男朋友仔黎试下呢间居酒屋嘅omakase. 位置唔算难揾,喺附近行完街可以轻松行过黎食。居酒屋内都几有气氛,灯光较暗。店内布置极有日式居酒屋嘅感觉,坐喺座位上满楚见到厨师准备食物。Omakase 由$800 起,有定左嘅菜式种类但款式就由厨师去决定。客人只虽坐定定等食就得啦~先上前菜,吞拿鱼腩薄脆同埋合鸭煮。薄脆好特别呀,鱼腩蓉加脆脆米饼,咬落卜卜脆。鸭切得好薄片,食落好柔软,半生熟口感好好。刺身都几新鲜,鲂佛薄切配酸汁唔错。生蚝虽然细但味都几浓。鱼肝好大旧,有2件,煮得算几林。点多少少汁几好食。银鳕鱼几冠脂肪,好肥美。口应唔错。金目鲷鱼头好大个,用汁煮嘅方式去整。肉质好滑,鱼面都好多肉。雪糕喺柚子味,唔太甜。

鸭切得好薄片,食落好柔软,半生熟口感好好。

雪糕喺柚子味,唔太甜。