最近同朋友去咗一间位于苏豪区嘅高质居酒屋《高知駅》🏮 呢度连平日都好爆好多人,所以记得预先book位📲!呢间居酒屋环境好有气氛,仲可以近距离睇到师傅烧鱼❤️‍🔥!🥗开胃菜首先嘅开胃菜系薯仔沙律,薯蓉creamy、蔬菜加咗酱汁好开胃🤤🐠鲣鱼半敲烧呢个其实系鲣鱼刺身,炙烧鲣鱼嘅表面再调味,然后切成厚片生鱼片嘅高知乡土料理,油脂丰富好香!🍣高知刺身4点另外仲有四款刺身,包括深海池鱼、海胆、鲷鱼等,款款都好新鲜🥰 最钟意海胆好creamy😍🦀牛油果忌廉鲜蟹肉牛油果、忌廉、蟹肉捞埋一齐,加上梳打饼🍪上面一齐食,啖啖滋味😚!🍲龙马锅呢个龙马锅系鸡肉锅🐥,里面除咗大大旧嘅鸡肉,仲有多款蔬菜🥬、菇菌🍄,丰富又抵食😆🍛龙虾汤蟹肉小钵我哋仲叫咗个龙虾汤蟹肉小钵🦀,超推荐🌟!龙虾汤浓郁好味,蟹肉份量又多,好似食紧泡饭咁❤️‍🔥🍢 各款烧鸟呢度仲有好多烧鸟选择,我哋就叫咗:🍗焼鹌鹑髀 、🐥白羽鶏心串、🐣白羽横隔膜串、🥯焼长芋明太子、🥒日本小玉葱串,师傅烧得啱啱好,又香又惹味,同时保持嫩肉💞🍶清酒饮放题 呢度而家仲有清酒放题,有几款清酒任斟任饮😍!钟意甜啲定酸啲都有!女仔只需$98,男仔都系$168咋😍

🥗开胃菜

🐠鲣鱼半敲烧