2021-10-15 187 浏览
系东涌既金子半之助被誉为日本第一天丼🇯🇵主要系食天妇罗丼饭🍤🍚天妇罗丼饭主要有3款,天丼、上天丼,仲有江户前天丼🤩今次朋友拣左上天丼~🔸上天丼 ($118)材料丰富 有白身鱼、海老、小柱鱿鱼天妇罗饼、温泉蛋、海苔同埋荚碗豆☺️跟餐仲配埋味噌汤同渍物~🍤佢炸到金黄色 好吸睛~食落口感都好好唔会成口粉既感觉👍🏻而且佢唔需要点酱汁都好够味 捞埋温泉蛋一齐食🥚🍚 好惹味😋😋不过个人觉得只蛋可以唔洗煎一煎🤣🔸热稻庭乌冬 ($78)睇餐牌普通一个热汤乌冬都有好多配料 见唔系好肚饿就叫左个热汤乌冬🍲一上枱真系得个乌冬 呆一呆 餐牌上面既配料呢😳😣原来佢系分开上 店员好快就拎左个木盒泥😂入面有葱花 海澡 鲣鱼花 天妇罗碎 同一只温泉蛋☺️好贴心 惊客人唔食 就分开上等客人自己拣😊👍🏻

🔸上天丼 ($118)

🔸热稻庭乌冬 ($78)

原来佢系分开上 店员好快就拎左个木盒泥😂