2024-07-20
呢间串烧居酒屋真心正!由门口嘅小屋开始,可以见到店主对细节嘅重视。呢个可爱嘅日式小屋瞬间就令我有种身在日本居酒屋嘅感觉,大大提升了用餐嘅期待感。我地食左生野菜沙律先~ 沙律里面个野菜好新鲜,配合香甜嘅豆瓣酱,吃落解油腻!接著,我朝思暮想嘅牛肉系列终于登场啦!每串牛肉烧得十分入味,肉质爽滑软嫩,牛油味浓郁又唔会太腻。我最钟意牛骨髓,食落滑溜溜嘅质感加上浓浓嘅牛肉鲜味,简直就系人间美味!另外,车厘茄烟肉卷远望烧时已经好引人入胜,入口即化烟肉配上水嫩嘅车厘茄,简直系绝配!鸡肝同埋日本大葱都好入味,完全唔会令到我感到腻。而自家制豆腐(厚扬)更是一绝,软嫩弹牙,内里浓郁浓滑,配上店长独家酱汁,可以食到烧豆腐嘅纯粹既香口味道,同时又带有一点点调味。生蚝真系劲大只劲好食再来,三色甲罗烧好有新意,三种材料嘅甲罗烧相得益彰,入口即溶,配合日式调味料,非常鲜味。而骨付豚骨肠嘅外皮好脆,咬开之后肥滑嘅内馅简直太美味啦!依家仲有2串平点既优惠!最后,我地仲食左烧芝士年糕,光滑细致嘅年糕,外层微微焦香,加埋紫菜配落去内层浓郁芝士,简直系天作之合!最后配合Peach Liquor同埋巨峰梳打,为我哋既用餐画上完美
生蚝真系劲大只劲好食
再来,三色甲罗烧好有新意,三种材料嘅甲罗烧相得益彰,入口即溶,配合日式调味料,非常鲜味。 而骨付豚骨肠嘅外皮好脆,咬开之后肥滑嘅内馅简直太美味啦!
依家仲有2串平点既优惠!
最后,我地仲食左烧芝士年糕,光滑细致嘅年糕,外层微微焦香,加埋紫菜配落去内层浓郁芝士,简直系天作之合!最后配合Peach Liquor同埋巨峰梳打,为我哋既用餐画上完美嘅句号!