2023-09-19
难得约到好忙嘅朋友,点知朝早红雨几惊要cancel我哋嘅约会😢好彩雨过天青,最后都成功试吓呢一间Bookmark咗好耐嘅餐厅😎🥹餐厅四周都放满左日系嘅装饰,有啲樱花、亦有好多宫崎骏嘅海报,让客人尤如置身于日本🇯🇵芝士蟹肉玉子烧 $78一睇就知道系招牌菜!玉子烧上面用茄汁写上「深宵」,一切开仲未完全凝固嘅蛋汁缓缓流出,入面加入蟹肉同芝士,全部都系我最钟意嘅食材!😍食落去当然冇失望,开头都惊芝士配蛋会有啲济,但系食落有茄汁同埋蟹肉调和下完全冇呢种感觉!👍🏻名古屋鸡翼(3只)$42即炸好超惹味!炸皮有啲特别,食落唔会觉得太热气,仲有少少调味🤔蟹肉海胆炒饭 $88好出色嘅炒饭🤩无谂过以呢个价钱都可以食到海胆😛非常足料,饭炒得干爽,味道啱啱好,略嫌蟹肉味道唔算突出🥲汁烧鳕鱼樱花虾石锅饭 $98望落有啲似福建炒饭🤣鳕鱼好新鲜,加咗烧汁成个饭甜甜地湿湿地,不过味道相比下就有啲失色🙈大葱鸡肉串(1串)$32不过不失~冻柚子茶(冻)$30整体而言,味道令人惊喜,睇得出餐厅好用心咁特登揾唔同日系嘅摆饰嚟满足客人!🥹
芝士蟹肉玉子烧 $78
名古屋鸡翼(3只)$42