2024-02-25 95 浏览
情人节食厌咗西餐🤣?今年就决定同男朋友食佢最钟意食嘅鳗鱼饭啦😗!餐厅虽然唔系好多张枱,但番枱速度都算快,等咗大约半个钟头到啦🥹~要赞嘅系,呢间小店拎完飞系可以scan QR code睇吓自己排到边,方便我边行街边等食饭🤣~嘢食都唔错嘅,所以要同大家分享吓呀😉~✨蒲烧鳗鱼拼牛舌芯饭 $118作为鳗鱼专门店,用备长炭烧嘅鳗鱼的确好重炭烧味、牛舌好腍,好味!啲鳗鱼同平时食开𠮶啲唔系好同,比较有口感啲,但佢唔系硬或者韧嘅👍🏻!餐牌嘅图片冇显示有溏心蛋🥚,俾咗个惊喜我😄~溏心蛋好流心~好好味 !不过食呢个蒲烧鳗鱼嘅时候真系要小心啲😥,一边食都发现有几条好大嘅鳗鱼骨,挑骨个方面真系要再进步呀🥹✨鳗鱼蛋包饭 $108蛋包饭卖相好靓~系标准嘅日式旋风蛋做法~要赞嘅系~佢用咗番茄酱加埋粟米做炒饭底,同埋啲蛋一齐食好夹😍!不过略嫌个番茄味重咗少少,主导咗成个味道😕~伴碟仲有比较少食嘅炸鳗鱼骨,你冇听错,真系成条鳗鱼骨切开咁样炸😂!炸得劲脆卜卜,调味都几甜,几特别😌!P.S. 钟意重口味嘅朋友仔~枱面有extra鳗鱼汁可以加,不过我个人唔钟意咁咸,如果下次再食~我会嗌少汁了🥹CP价:🌟🌟🌟🌟Encore机会

✨蒲烧鳗鱼拼牛舌芯饭 $118

✨鳗鱼蛋包饭 $108

CP价:🌟🌟🌟🌟
Encore机会:🔥🔥🔥🔥
环境气氛:🧸🧸🧸🧸

🔖 #鳗一炭烧鳗鱼饭 (旺角) @unagi_ichi
📞 24321388
🔍 旺角山东街84号地舖

#k_razyfoodie #k_razyfoodie日本菜推介 #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食推介 #吃货日常 #真实食评分享 #旺角餐厅推介 #拍拖好去处 #相机食先 #鳗一炭烧鳗鱼饭 #蒲烧鳗鱼拼牛舌芯饭 #鳗鱼蛋包饭 #小心蒲烧鳗鱼骨