2023-10-16 399 浏览
之前同老公黎过呢条街食嘢,走嘅时候就发现有间居酒屋,老公话下次要食呢间,所以今日去开荃湾就顺便过黎食饭。入到去就已经觉得好热闹,好多人,同埋充满日本居酒屋feel。无论装修、墙上海报同播嘅歌,全部都充斥住昭和年代。餐牌几多嘢食,老公发办叫左小食、串炸、烧物、锅物同两杯酒。烟熏猪干:口感好蓉,味道咸咸地,少少咁食,送酒一流。鳕鱼白子(半份):口感细滑软软,味道浓,都系送酒之选。鸡皮饺子:炸过外皮酥脆,里面胀卜卜,软嫩多汁,鸡皮油香十足,味道刚好。海胆甲罗烧:海胆、蟹肉同蟹膏味道好浓,配埋蟹籽咬落去好爆,加埋旁边饭团一齐食,真系好好食。烧鸡心喉管:鸡罕有部份,烧得刚刚好,有咬感,好香,OK㖞。串炸:有沙锥鱼两串,鹌鹑蛋、莲藕及三文鱼亲子各一串,呢度全部都系刚炸起,热辣辣,外层薄薄炸粉松脆,点埋旁边甜甜地烧汁几好味。辛味噌牛筋肉锅:牛筋份量多,炆到好淋,入味,里面有娃娃菜、大葱、韭菜、冬菇同日本粉丝等吸汁配料,越煮越浓味,辣味亦出左黎,整体唔错。饮品:叫左可乐highball同高知柚子,两杯酒味重,其中高知柚子甜甜地,似果汁,易入口,我就几钟意。
餐牌几多嘢食,老公发办叫左小食、串炸、烧物、锅物同两杯酒。
烟熏猪干:口感好蓉,味道咸咸地,少少咁食,送酒一流。
鳕鱼白子(半份):口感细滑软软,味道浓,都系送酒之选。
烧鸡心喉管:鸡罕有部份,烧得刚刚好,有咬感,好香,OK㖞。

2023-10-15