2022-09-03
第一次食一间以食材分类嘅Omakase, 佢哋有蟹Omakase、鱼Omakase、海鲜Omakase、和牛Omakase、鸡Omakase、同埋黑豚Omakase六款, 价钱仲要非常亲民, 由$688起,最贵都系$1,388! 同朋友一齐食咗佢哋三个Set, 分别系和牛, 蟹同海鲜! 呢间餐厅由装修至到餐具都非常精致,全部都话要著山做主题,出面个露台仲有棵樱花树可以打卡, 上嘅每一道菜色都非常Igable,可见店家非常用心! 食物质素更加系冇得弹,每一道菜都令人喜出望外! 特别推介有几个菜式:毛蟹柚子啫喱厨师自己手拆蟹肉, 再加少少自家制酸汁啫喱, 非常鲜味!山椒和牛腹釜饭呢个釜饭真系不得了,每一粒饭都吸收咗牛脂嘅香味!蟹粉拌乌冬上枱餐具精致都不得了,有火热住蟹粉,再拌上乌冬,起好味!云丹明太子白海老白海老系白虾,用明太子拌白海老,最后再配上海胆和鲟鱼子作点缀, 又靓又好味。烧鲍鱼伴海苔鲣鱼汁 呢个烧鲍鱼系我喺香港食过最好食嘅制法,个鲣鱼汁衬托住鲍鱼,突显咗佢嘅鲜味, 同埋个鲍鱼好淋好好味!烧虎虾伴海胆忌廉汁伴脆米通 呢个真系好特别,佢个海胆汁爽口弹牙嘅虎虾, 超级惹味!日本和牛他他
毛蟹柚子啫喱
厨师自己手拆蟹肉, 再加少少自家制酸汁啫喱, 非常鲜味!
山椒和牛腹釜饭
呢个釜饭真系不得了,每一粒饭都吸收咗牛脂嘅香味!
蟹粉拌乌冬
上枱餐具精致都不得了,有火热住蟹粉,再拌上乌冬,起好味!
云丹明太子白海老
烧鲍鱼伴海苔鲣鱼汁
烧虎虾伴海胆忌廉汁伴脆米通
呢个真系好特别,佢个海胆汁爽口弹牙嘅虎虾, 超级惹味!
日本和牛他他
油脂同牛肉分布均匀嘅和牛他他,最特别之处系加咗少少牛油果,更加好味!
米国和牛面颊时雨煮
呢个和牛面珠登入口松化,而且肉味非常香浓, 食到停唔到口!
A4和牛厚烧
呢个厚烧和牛肉味非常香浓, 油脂分布均匀,恰到好处!
香印提子雪糕梅酒啫喱拿破仑
我从来未食过一间Omakase咁用心,甜品都令人喜出望外, 佢绝对唔系平时咁样畀件生果你或者雪糕,奶冻...而系自家制咗好好味嘅拿破仑! 仲有呢个拿破仑真系好好味! 大赞!
未食完呢一餐,已经约定下一餐食第二款! 整体而言呢个店家绝对系非常用心,不论食物摆盘、食物质素,所有嘢都冇得顶!