2023-07-15 1757 浏览
人生第一次食omakase, 就嗌左个最贵嘅set😆呢间餐厅系呀jer, jeremy同肥仔开架~虽然我唔系粉丝黎朝圣果只,但食完觉得野食极高质真心有保证,碟碟卖相又靓,超级喜出望外架😍前菜:鱼籽白饭鱼小松菜、水茄刺身6点:-海胆带子牡丹虾,底下系三文鱼籽汁-极大只肥美嘅蚝,有我手掌咁长-爽口嘅日本象拔蚌,青瓜卷住嘅系裙边,碟边系黑松露盐-池鱼,面头舖左黑松露干片同姜丝,最底系黑蒜汁-红酒慢煮鱼肝,一点点嘅系京都黑七味粉。第一次食鱼肝,师傅话佢地特意煮得再腍身啲,配黑七味粉都系佢地嘅创意黎,呢碟劲有新意好好食-清酒慢煮饱鱼配饱鱼肝酱一品料理:金鲷立鳞烧配白松露野菌汁。将金鲷鱼嘅鱼鳞炸到香脆,一啖食落去食到脆卜卜又有滑嫩嘅鱼肉!+$1有个铁板鲍鱼大优惠,旁边有d叫做白海藻,可以点个海胆忌廉汁一齐食,个口感好得意架寿司9贯。好钟意睇师傅认真细腻咁制作寿司,见到每个步骤都好讲究~寿司基本上鱼、虾、毛蟹、贝类都有齐,仲有海胆,全部食材都好鲜甜😍食完寿司仲有个勾翅,大蚬面豉汤,西瓜&红豆丸子。Happy friday食到完美嘅omakase好满足,比呢度嘅师傅满分🤩

前菜:鱼籽白饭鱼小松菜、水茄
刺身6点:
-海胆带子牡丹虾,底下系三文鱼籽汁
-极大只肥美嘅蚝,有我手掌咁长
-爽口嘅日本象拔蚌,青瓜卷住嘅系裙边,碟边系黑松露盐
-池鱼,面头舖左黑松露干片同姜丝,最底系黑蒜汁
-清酒慢煮饱鱼配饱鱼肝酱

2023-07-14
$1960 (晚餐)