餐厅: 壹.01
资讯:

2024-10-30 0 浏览
位于观塘嘅「壹.01 」系一间主打台式料理嘅小店,除咗有蛋饼、台式便当同埋台式特饮之外,仲有一啲有创意嘅特式小食添!而家餐厅仲做紧限时优惠,2:30pm后只要follow餐厅IG即可享有9折优惠,真系好抵食啊🤩~熔岩蛋之恋(拉丝芝士火腿蛋饼)💰HK$45蛋饼皮口感软糯,火腿嘅咸香味同芝士相得益彰!芝士仲有拉丝嘅效果添,真系好邪恶啊😋~鲁肉便当💰HK$68鲁肉便当好丰富,有鲁肉、台湾肠、鹌鹑蛋、菜脯、蔬菜同埋酸菜等等!卖相色彩缤纷,而且整体口感非常之多元化!主食仲可以由白饭转做粉丝,更加能够吸收到鲁肉汁嘅味道~我不是章鱼烧💰HK$44外表看似系章鱼烧,实质系花枝丸!花枝丸好弹牙,配埋酱汁同木鱼丝,真系有章鱼烧嘅味道,非常之有创意~黑糖鲜奶(大)💰HK$33呢杯简咗少甜少冰,奶香醇厚,仲带有浓郁嘅黑糖香气,味道甜而不腻~全手作芋头鲜奶(中)💰HK$26芋头口感绵密,甜度同冰度虽然系固定咗嘅,但系甜度刚刚好!芋头同牛奶真系超夹,系进店必饮嘅饮品之一👍🏻~

熔岩蛋之恋(拉丝芝士火腿蛋饼)💰HK$45
熔岩蛋之恋(拉丝芝士火腿蛋饼)

鲁肉便当💰HK$68

我不是章鱼烧💰HK$44
我不是章鱼烧

黑糖鲜奶(大)💰HK$33
黑糖鲜奶

全手作芋头鲜奶(中)💰HK$26
全手作芋头鲜奶
熔岩蛋之恋(拉丝芝士火腿蛋饼)
我不是章鱼烧
黑糖鲜奶