2023-12-27
近期爱上食西班牙菜 又同男朋友撑下枱脚😆今次拣咗一间中环楼上餐厅 全部都系外籍员工 枱与枱间空间感足够 令客人喺寸金尺土中亦享有私人空间 餐厅中间系bar枱 可欣赏调酒师调酒过程透过落地大玻璃 可以望到中环商厦夜景环境高雅有气氛 令人对呢餐饭亦充满期待🤩******************************食物s:🥖Welcome Snack🍅蕃茄蓉嘅鲜甜味配上咸香嘅香肠以香脆嘅面包送服 整体配搭得宜🐂Steak Tartare突出牛肉嘅鲜嫩味道突出面包非常松软 满满牛油香味两者配搭一齐食就最滋味🧀Signature Truffle & Cheese Bikini私心大爱嘅一款菜式 果然系signature❣️外皮煎至金黄香脆却依然松软香浓嘅松露香味同芝士味令人垂涎三尺🤤芝士软滑微暖可拉丝🧀 配搭松露嘅香气 完全系冇得输 念唔到唔点佢嘅理由😆🍔Impossible Sliders 卖相精致可爱嘅植物肉迷你竹炭汉堡估唔到味道都唔会比平时食嘅肉差😝而且肉汁好多 健康又美味❣️🐖QM Signature Suckling Pig西班牙乳猪烤至外皮酥脆 内里肉质依然嫩滑 充满肉汁伴碟有南瓜蓉
今次拣咗一间中环楼上餐厅 全部都系外籍员工
西班牙乳猪烤至外皮酥脆
内里肉质依然嫩滑 充满肉汁
伴碟有南瓜蓉同烤焗蔬菜
🥘Chicken Paella
因为最近皮肤敏感 同佢哋嘅Seafood paella无缘🥲
于是我哋拣咗Chicken paella🐔
饭粒炒得粒粒分明 硬度适中 好有咬口
酱汁几多 饭粒保留到湿润感
而鸡肉份量亦好多 啖啖肉大满足
🍰Basque Burnt Cheesecake
Served with Mixed berries sorbet
芝士香味浓厚郁 蛋糕质感湿润软熟
令人忍唔住一啖接一啖咁食😝
配上清新嘅杂莓雪葩🫐 味道酸甜可以解腻
🍷Virgin Sangria
唔太识饮酒嘅朋友仔 都可以有多款Mocktails拣
呢杯“酒”用杂果、提子汁同Sparkling water制成
卖相都饮饮紧红酒 呃得下人㗎😆
🍷Quiero Más Sangria (Tinto)
Brandy, Red Wine, Vermouth Rosso, Cointreau,
Mixed Fruits, Berries
小结:
几位外籍店员嘅服务都好好 热情又友善
会不断帮我哋换碟之余 亦会问下野食啱唔啱口味
无论系食物质素、环境定服务
成个用餐体验感觉好好 对得起呢个价钱