2023-07-21
听闻呢间Firebird系啱啱喺东荟城新开嘅居酒屋,主打烧物同创意料理餐厅环境都几宽敞,以柔和浅木色和灰色为主调,系我钟意嘅风格跟著想介绍吓呢几款比较特色嘅食物:重量级火焰原只鸡腿($138)呢个绝对系打卡一流既菜式!店员会系石板上倒入威士忌后点火火焰后令鸡腿外层更香脆惹味,好睇又好食!但要记得影相𠮶阵要镜头远少少,因为个火都大大哋, 只手都差啲焫到海鲜烧盛合($198)有北海道珍宝帆立贝、日本生蚝同珍宝大虾各一只,上菜时会配埋烧烤炉比我哋自己烧三款海鲜都好新鲜, 自己想食边样先烧边样,都唔错, 不过个烧烤炉就有啲大个, 如果张枱细就会有啲逼。即烧九州产霜降A4和牛 ($448)呢个即叫即烧的日本产霜降A4和牛肉眼肉质嫩滑油脂均衡, 上菜时配左岩盐、炸蒜、山葵及酱油3款调味料,可以配搭个人口味! Tiffany Sour HK$78 平时去居酒屋都系饮啤酒或者清酒,今次试左Tiffany Sour,店员话呢杯cocktail以日本清酒及蓝橙酒作基调,再加入益力多同菠萝汁清爽甘甜非常容易入口,可以试到咁有特色嘅cocktail, 好有惊喜! 总括黎讲呢到啲食物质素唔错都,饮品会有惊喜嘅餐
餐厅环境都几宽敞,以柔和浅木色和灰色为主调,系我钟意嘅风格
跟著想介绍吓呢几款比较特色嘅食物:
重量级火焰原只鸡腿($138)
呢个绝对系打卡一流既菜式!
店员会系石板上倒入威士忌后点火
火焰后令鸡腿外层更香脆惹味,好睇又好食!
海鲜烧盛合($198)
即烧九州产霜降A4和牛 ($448)
Tiffany Sour HK$78
总括黎讲呢到啲食物质素唔错都,饮品会有惊喜嘅餐厅!