2022-09-30 1877 浏览
之前喺旺角分店有食过一次,今日经过尖沙咀,突然间又好想食😍餐厅位于2/F, 地下入口已经好有日式Feel,沿住楼梯上,一入餐厅,店员就会击鼓欢迎,感觉真系好有仪式感😛 餐厅周围挂满色彩缤纷嘅旗帜🎏及灯笼🏮,清酒酒樽摆设以及和式卡位,都系充满日式风情🙌🏻Qr code落单,方便快捷!🌰栗子甘露煮 迎接秋天的滋味,日本传统风味🎌入口香甜,口感清爽🐔原块萨摩鸡皮 餐厅最新推介,当然要试下😍一碟有两块,真系好大块,烧到卜卜脆,好香口,正!🍠蕃薯天妇罗 炸粉好薄,唔会好油,食落蕃薯香甜,啱晒我呢个蕃薯控😍🥒烧秋葵 汁烧令到秋葵食落更嫩更Juice🤤🍗明太子鸡棒 鸡肉口感扎实,表面嘅明太子酱,令到鸡棒食落更惹味,good👍🏻🐣汁烧萨摩鸡肉 鸡肉食落嫩滑,而且好入味🐥汁烧萨摩鸡心 烧得刚刚好,鸡心有口感,又唔错wor🤤🐤盐烧鸡翼 烧到外皮好脆,内𥚃嫩滑Juice,盐烧味十足😍好想嚟多串😝🍚炙烧和牛粒炒饭 一上菜,已经闻到好香😍蛋香、和牛香扑鼻而来🤤和牛粒加入黑椒经过炙烧,入口香浓Juice,炒饭粒粒分明炒至金黄色,食落感觉好够镬气,好正😋🍜日本和黑毛和牛锅烧乌冬 热辣辣,好大锅呀😍黑毛和牛、稻庭乌冬
之前喺旺角分店有食过一次,今日经过尖沙咀,突然间又好想食😍
栗子甘露煮

🌰栗子甘露煮
迎接秋天的滋味,日本传统风味🎌入口香甜,口感清爽
原块萨摩鸡皮

🐔原块萨摩鸡皮
蕃薯天妇罗

🍠蕃薯天妇罗
炸粉好薄,唔会好油,食落蕃薯香甜,啱晒我呢个蕃薯控😍
明太子鸡棒

🥒烧秋葵
汁烧令到秋葵食落更嫩更Juice🤤

🍗明太子鸡棒

🐣汁烧萨摩鸡肉
鸡肉食落嫩滑,而且好入味

🐥汁烧萨摩鸡心
烧得刚刚好,鸡心有口感,又唔错wor🤤
盐烧鸡翼

🐤盐烧鸡翼
烧到外皮好脆,内𥚃嫩滑Juice,盐烧味十足😍好想嚟多串😝
炙烧和牛粒炒饭

🍚炙烧和牛粒炒饭
日本和黑毛和牛锅烧乌冬

🍜日本和黑毛和牛锅烧乌冬
热辣辣,好大锅呀😍黑毛和牛、稻庭乌冬、温泉蛋、冬菇、长葱、蟹柳及海带菜配上鲣鱼汤底🤤牛肉入口柔软,汤底清甜,乌冬滑溜烟韧而且挂汤,食得真是滋味😋
鲜柠檬烧酎梳打

🍋鲜柠檬烧酎梳打
一排柠檬,大大杯,有气势🤭好易入口,几清新,打卡一流😝

🍺Suntory ~The Premium malt's
500ml都好大杯😍嚟得居酒屋梗系要饮返杯先有气氛

总结💕餐厅环境令到你好似置身于🎌日本一样🤩食物种类选择好多,而且有质素,整体性价比几高,店员都几nice哦🫶🏻
栗子甘露煮
原块萨摩鸡皮