2019-05-22 264 浏览
落雨天到访,无位摆遮,问阿姐拎个胶袋,想收起把遮,得到既答覆系:「哗!你唔好问我攞胶!我要收钱架!」我心谂:唔通夹住把滴水既遮食咩?原来胶袋$1个,但最嬲既系,阿姐俾个最细个只够装外卖烧卖既袋我!果下火都黎,平时外卖碗+袋都系收$1,净胶袋收$1仲要俾个最细,问佢换个大既仲要态度劲恶劣!店内座位极不舒适,亦会随时因应当时既情况被调位,而我今次食20分钟嘢,目击另一食客被调枱三次,调到人地火都黎。讲返卫生情况同食物,大家可以参考下相,枱面大部分时间都系唔太干净,有渍而且油淋淋。呢间既狗仔粉垃圾到晕,以前有猪油渣,而家猪油渣要加钱,而且D粉既长短度令碗嘢非常难食,再加上佢地俾既果只又薄又浅又𠝹咀既cheap胶匙,食到非常拿手唔成势。另外,佢出名既火鸭翅,其实都系非常之极不eater-friendly,D木耳丝鬼咁长,用佢地果只又薄又浅又𠝹咀既胶匙食,难度系十级。呢间嘢最讨厌既地方系,食完一阵离开既时候,会有一阵跟足你一日既油烟味做纪念品。唔知系咪生意麻麻,似乎佢地不停喺大陆宣传,所以引咗一大班自由行一齐迫,食相差之余,令人担心共用果D菜莆既卫生情况。以后都系喺附近再发掘下有冇地道小食既新地

以后都系喺附近再发掘下有冇地道小食既新地方,而呢间狗仔粉,都系留返俾接受到佢地呼呼喝喝既食客啦!