2021-10-03 1029 浏览
屋企人生日,上网揾到呢间食中菜既餐厅,食完有惊喜一入餐厅已经觉得好舒服,地方阔落,加上设计令整体感和好柔和。坐低之后职员会拎酒精同你消毒双手,仲有压缩毛巾可以清洁,感觉好干净同周到!叫左个鲍鱼做前菜,平时食开蒸鲍鱼,呢个鲍鱼脆脆地,入口松化,好有新鲜感。虽然好多炸蒜,但食唔唔会味重过咸,食到鲍鱼鲜味。个鲍鱼仲已经切开做3件,方便进食,好细心!呢个蟹盖我个人十分钟意!摆碟上已经成个蟹既外型觉得好靓。食落口真系啖啖蟹肉,里面有好多洋葱,充满洋葱既甜味,仲有蟹肉食鲜甜味呢个汤饭都好正。个汤好浓,听职员讲好似加左啲鱼去煮个汤底,所以汤既味道好丰富。如果拉面系呢个应该都好正而且佢仲有脆米,加埋落汤饭到食可以食到唔同既口感趣脆咕噜肉冰镇上场,每旧咕噜肉都大旧,而且比汁包住,好吸引!脆都真系脆既,不过就略严个粉浆厚左啲啲,如果薄啲就更好啦~脆皮三黄鸡,即系炸子鸡,味道都唔错既,不过我呢个钟意食鸡胸既,就觉得个鸡胸唔够滑。摆碟仲有几粒核桃,甜甜地带有白芝麻,好食如果核桃多啲就好啦🤤由于唔够肚叫唔到叉烧例牌,所以叫左一碗饭试一试。叉烧够淋但唔会肥,肥瘦适中,不过我严佢唔够㶶边。另外可能4个人share一
屋企人生日,上网揾到呢间食中菜既餐厅,食完有惊喜

海盐烧鲜鲍鱼

金牌酿焗蟹盖

贵妃海鲜汤泡饭

而且佢仲有脆米,加埋落汤饭到食可以食到唔同既口感

趣脆咕噜肉

当红脆皮三黄鸡

如果核桃多啲就好啦🤤

黯然销魂饭

由于唔够肚叫唔到叉烧例牌,所以叫左一碗饭试一试。叉烧够淋但唔会肥,肥瘦适中,不过我严佢唔够㶶边。另外可能4个人share一碗太少试唔真,未感受到网上大赞叉烧超大惊喜,下次可能要叫例牌,希望试真啲
蛋就流心,捞饭正。

米皇金腿浸菜远

菜心挂住个上汤味道几好,不过跟前面比较既就显得佢普通左啲🙈🙈

紫沄梦境

屋企人叫个紫沄梦境。原来个焦糖布甸里面有栗子,偷左一啖,感觉几特别

桂香水中花

好精美既甜品,其实佢系将豆腐切到一朵花咁,水有少少姜味同桂花,显刀工既一道甜品

黑白芝麻卷

芝麻卷有黑白两色混合,视觉上会比传统净黑色既更吸引。味觉上滑就够滑,不过我觉得芝麻香更浓会更好。上面有块焦糖几好食

另外都想赞职员细心,会留意住你既情况,帮你收拾,加茶。特别系服务员amy,佢会介绍比较热门既菜比我地考虑,上菜仲细心介绍点食法,提点我地先试左个味先再决定落唔落酱汁加味等等。今次既晚饭十分满意,无论系环境,食物质素,抑或员工既服务都非常好。期待下一次再光顾,希望可以坐到窗边位感受另一个景观

2021-10-01
庆祝纪念