2021-10-05
朋友知我呢排做嘢辛苦,所以约我去酒店食晚饭,真系觉得休闲地叹高质食物是生活必须的!餐厅的装潢以东瀛风为主,坐得舒服。听讲呢度开咗唔系好多日,但侍应们都好上手同好热心。炸鸡皮炸鸡皮好香口,食落脆卜卜,但同时唔会得好肥腻👍🏻。马刀贝马刀贝肉质丰厚,甘甜饱满,好鲜好甜。日本生蚝🦪生蚝肉质肥厚,蚝味澎湃,微微的海水加上蚝身的鲜甜,味道非常吸引。烧汁牛肋牛肋肥瘦均匀,肉质酥嫩有弹性,烧汁完全提升牛肋的鲜甜,我食完好想追加呀!自家制免治鸡肉软骨免治鸡肉软骨外皮香脆,软骨的咬口爽脆,绝对是高质的料理。荔枝猪肉卷猪肉卷内包里著清甜嘅荔枝,又甜又Juicy,配搭很不错。六杯餐厅挑选的清酒平时自己都唔系好识分辨日本清酒种类,所以要挑选适合自己口味的Sake就更有难度。好彩呢度餐厅已经帮我挑选左唔同口味嘅清酒,而且款款都容易入口,啱晒我呢啲选择困难症嘅人。绿茶蕨红豆白玉😍😍😍超级喜欢这个甜品,佢嘅卖相好似珍珠蚌咁!好靓!蕨饼口感烟靱,绿茶加红豆又是完美配搭,下次再来一定要吃!水顺玄饼水信玄饼晶莹剔透,加入樱花,感觉更加梦幻和浪漫,配上黑糖蜜和黄豆粉享用,为今晚晚餐完美作结。
炸鸡皮
炸鸡皮好香口,食落脆卜卜,但同时唔会得好肥腻👍🏻。
马刀贝
马刀贝肉质丰厚,甘甜饱满,好鲜好甜。
日本生蚝🦪
烧汁牛肋
自家制免治鸡肉软骨
免治鸡肉软骨外皮香脆,软骨的咬口爽脆,绝对是高质的料理。
荔枝猪肉卷
猪肉卷内包里著清甜嘅荔枝,又甜又Juicy,配搭很不错。
六杯餐厅挑选的清酒
绿茶蕨红豆白玉