2020-10-31 365 浏览
𠮶日同同事放工,啱啱出粮冇耐于是想庆祝食一餐,记得之前间铺未装修同未搬之前食过一次,矫饰尤其系𠮶啲牙签羊肉,于是谂住见佢新开左再同同事去食下睇吓啲味有冇keep到。我哋几个人嗌左几碟唔同嘅嘢,牙签羊肉、串串虾、凉粉、酸菜鱼、东风螺,好似仲有啲鸡肉。全部野都系叫咗小辣,但其实全部野上晒枱都唔系觉得好辣,连平时唔食辣野𠮶个同事都觉得唔辣,可能我哋嗌小辣佢惊我哋食唔到咁多立美啦所以落少咗挂。首先佢先想凉粉嘅,但我哋食𠮶个凉粉呢就完全唔冻啰,系室温嘅温度啰,呢个就真系有啲失望嘅。但个东风螺呢就好味好多,而且佢啲青瓜呢有啲似wasabi嘅辣味几得意😂啲螺食落去系新鲜嘅而且唔会话好鞋,我哋都啱啱好。羊肉同埋鸡肉𠮶度主要系我哋觉得睇落好似好多辣椒但系好似冇乜辣味啰,不过下次可能试吓中辣,睇吓会唔会辣好多。另外𠮶个酸菜鱼呢个,就唔评论啦,因为我哋觉得冇乜特别。但系相反个串串虾,我哋就觉得几好食不过就系太多油啦,一个咩都就OK嘅。令我哋嗌左啲水果茶,同埋啲青柠梳打,咁水果茶呢佢一上到黎呢即刻好惊喜,因为真系好多水果同埋都好靓好大杯嘅。总括嚟讲我觉得个味道呢未搬之前好食啲,而家可能因为多咗厨房,有机会唔同

总括嚟讲我觉得个味道呢未搬之前好食啲,而家可能因为多咗厨房,有机会唔同厨师煮嘅,所以个味可能争少少。不过个环境呢就比以前坐得舒服咗同埋都干净好多嘅。