2024-05-06 965 浏览
尖沙咀棉登径有好多高质小店,有日本餐厅、串烧店、火锅店、甜品等等😎非常适合同朋友食吓嘢饮下啤酒😌 入夜之后,更加会觉得好似去咗日本咁😆 成条街嘅氛围都好正😎今日同朋友嚟呢间棉登大厦地下嘅桥本串烧,食物质素非常好,小店嘅气氛、服务都好正👍好好日本串烧居酒屋feel🤩 🌟三得利生啤 (买一送一)嚟串烧居酒屋居酒屋就一定饮番杯啤酒啦😎 呢度三得利生啤买一送一,超抵,唔饮番杯真系对唔住自己😆🌟温泉蛋牛油果沙律食串烧之前,食返个沙律平衡下先😂 呢个沙律好足料,沙律菜非常新鲜爽口,酱汁唔会好浓味,清新🫶🏻🌟黄花鱼一夜干呢个真系必点🤩黄花鱼好大条😎 鱼肉扎实,肉多骨少而且鲜嫩👍 鱼皮烤完好香酥,口感十足,配埋特调酱汁,风味十足😋🌟芝士玉子大啡菇呢个大啡菇内有干坤😍 一切开,半熟流心蛋即刻咇晒出嚟😍😍好疗愈😌 面头烧溶嘅芝士,真系好香🥰 大啡菇够Juicy,好满足😌🌟鸡翼原只鸡翼烧到又香又脆,必点👍🌟免治鸡肉棒呢个好好味呀🤤食落软绵而又带少少鸡软骨嘅口感,烧烤酱带点甜味,沾上生鸡蛋一齐食,真心正🫶🏻🌟鸡胸软骨味道同口感都好好👍有咬口,调味唔会太浓,简简单单已经好正😋🌟厚牛舌呢个又系必点推介🤩 一串有三

🌟三得利生啤 (买一送一)

🌟温泉蛋牛油果沙律

🌟黄花鱼一夜干

🌟芝士玉子大啡菇

🌟鸡翼
原只鸡翼烧到又香又脆,必点👍

🌟免治鸡肉棒

🌟鸡胸软骨
味道同口感都好好👍有咬口,调味唔会太浓,简简单单已经好正😋

🌟厚牛舌
呢个又系必点推介🤩 一串有三块牛舌,真系好厚,而且烧得好香🤩 再加少少葱喺面,我就钟意加啲柠檬汁,真系好正,好Juicy🤤

🌟牛小排
肉质软嫩,牛味香浓👍

🌟牛肉蒜片青葱卷
呢个劲好食🤩 青葱再加蒜片劲惹味😎

🌟五花腩
大大串😍 五花腩好靓,肥瘦相间,烧到劲香🫶🏻

🌟豚肉豆苗卷
呢个都唔错,里面填满咗豆苗,感觉好似冇咁邪恶😬

🌟烟肉荔枝卷
我好钟意食荔枝,觉得呢个好好味🥰 清甜嘅荔枝配埋烟肉,口感好平衡🤩

🌟粟米
粟米非常清甜,烧完特别香😌

🌟焦糖菠萝
最后梗系要食返个焦糖菠萝做甜品😁 呢个菠萝真系劲甜,焦糖香脆,必食👍

呢度嘅串烧真系好高质,用料又靓又新鲜,唔需要非常浓嘅调味,已经可以带出食物本身嘅鲜味👍 仲有值得一赞呢度服务都好好,店员全部好亲切,气氛又好,真系好适合朋友聚会饮番杯,劲开心😎

2024-05-04
  • 厚牛舌