2018-01-04 889 浏览
喺呢个元朗新新地嘅商场就唔算话好啱我行,但上次过黎买啲婴儿野送俾朋友,顺便食埋雪糕。经过好多次,但今次系第一次食,呢间分店铺面都几大,有点土豪感觉,以雪糕店黎讲,几金光闪闪。门口位置陈列左大量朱古力,几吸引。雪糕价钱都唔算平价,估唔到有咁多人帮衬,我地都等左一阵先埋到位。当日供应多款口味嘅雪糕,芒果、草莓、椰子、香草、盐味焦糖、开心果、橙味朱古力、薄荷朱古力等。全部都用铁盖子封好,比较保鲜同卫生吧。雪糕分杯装、筒装,价钱一样,以雪糕重量定价,$40/80g为最细份量,$65/160g,点都抵过细杯装嘅。最大杯系200g,定价$78。以雪糕黎讲,都唔算平价。盐味焦糖、橙味朱古力雪糕:雪糕标榜每日新鲜制造、低脂肪、材料天然、不含防腐剂、人造香料、添加剂等,总之话你知,一分钱一分货,味道确系几正海盐焦糖唔算好重盐味,焦糖对我黎讲唔会太甜,类似拖肥味。橙味朱古力都几得我地心,味道突出,相信单食佢地嘅朱古力味 都会唔错。意式雪糕溶点较低 较为黏身,带点冰感,不过唔会觉得粗糙整体我地都觉得呢间雪糕店水准不俗,唯独价钱较高,唔能够经常食啊。

以雪糕黎讲,都唔算平价。

盐味焦糖、橙味朱古力雪糕:

意式雪糕溶点较低 较为黏身,带点冰感,不过唔会觉得粗糙

2017-12-30
用餐时段