2020-09-22
香港人真系好辛苦,唔知点解呢个民族好似特别钟意返工,间唔时仲要OT。放工之后嘅第一件事就系同成班人迫地铁,再赶返屋企食饭,食饱饱,洗埋碗,冲好凉,又系时候瞓觉喇,瞓醒又系第二日返工嘅开始!所以我有时都好羡慕啲西人同日本人,放工会饮吓酒,畀自己休息吓。崇洋崇日嘅我哋,今日放工就畀自己松一松,去到铜锣湾备长食吓串烧,饮吓嘢啦!明太子鸡翼咬落去真系好满足!啖啖肉汁,而且充满明太子香味,而且烧到微㶶嘅鸡皮亦系一大卖点,好惹味。芦笋猪肉卷平时食嘅芦笋卷,会烧到好干,但呢到加上猪肉嚟烧,所以唔会烧得太干,咬落去好juicy。辛辣炸鸡鸡件即叫即炸,好香口,但略嫌鸡唔上粉,所以肉同炸粉有啲分离,但好在鸡肉都好嫩滑。海胆海鲜炒饭炒饭炒得够干身,用上粒粒饱满嘅日本米,加上好多海鲜配料,真系好有口感,而重点嘅海胆都有成三大块,够晒满足。(记住Like同Share畀朋友)By A姐M佬 玩乐日记 www.aandmdiary.com
明太子鸡翼
芦笋猪肉卷
辛辣炸鸡
海胆海鲜炒饭
(记住Like同Share畀朋友)