2023-10-13 17 浏览
早前系中环嘅炭火地鸡而家喺铜锣湾都开左分店🫶🏻早排收工一于去啤啤佢先🍺.整个餐厅以木系作装潢🪵感觉非常舒适😌以正宗备长炭炉烧🔥店员先会奉上一个盘上面有齐食鸡串烧必备嘅调味料,包括七味粉、岩盐、柚子胡椒、青柠同柠檬🍋非常贴心💯.之于鸡又如何😲以下系当中食过觉得几唔错嘅😚.🍴提灯 💰$38/串近年食鸡串几兴嘅一款部位, 其实就系母鸡嘅输卵管、卵巢同未成壳嘅蛋黄组成, 每只鸡只有一串!所以系非常珍贵,食落口感非常特别, 记得将蛋黄连下边部份一野摆落口🤤.🍴鸡心 💰$38/串烧得靓嘅鸡心系会做到爽嫩嘅口感,呢度火喉处理得非常好👍🏻.🍴鸡柳 💰$32/串师傅将鸡柳烧到6/7 成熟,保持鸡肉嘅嫩滑同肉汁,非常唔错👏🏻.🍴鸡肾 💰$38/串亦系小编食鸡串烧必叫之一 😍 用备长炭烧出嚟零舍有风味同爽口 👏🏻.🍴鸡汤💰$32饮饱食醉后记得叫返碗暖暖胃,非常醒神又香浓鸡味👏🏻.整体环境同食物质素都非常对办嘅餐厅,座位设计亦都好适合朋友/同事一大班联谊,不妨一试👏🏻👍🏻
之于鸡又如何😲以下系当中食过觉得几唔错嘅😚
🍴提灯

🍴鸡心
💰$38/串
烧得靓嘅鸡心系会做到爽嫩嘅口感,呢度火喉处理得非常好👍🏻
🍴鸡柳
💰$32/串
🍴鸡肾

🍴鸡汤
💰$32
饮饱食醉后记得叫返碗暖暖胃,非常醒神又香浓鸡味👏🏻