2022-08-30
班兰叶印尼美食 (铜锣湾)铜锣湾糖街1-5号铜锣湾商业大厦地下B2舖===================今日系开心星期五, 放工行左阵SOGO, 就去附近揾下野食! 发现糖街个边都几多印尼店, 其中呢间班兰叶印尼美食都好多人光顾! 我地晚上19:00黎到岩岩好坐到最尾个张枱, 可想而知佢几受欢迎 🤣🤣佢ge 餐牌真系劲多选择, 有饭, 有面,有小食, 有串烧等等! 仲有劲多特式野饮!!班兰鸡花胶汤粉皮 $78呢个真系又好味, 又养生!! 鸡汤汤底加好多瑶柱碎, 仲有大大旧花胶,虫草花,杞子等,绝对系真材实料!! 鸡汤味好浓, 无加味精! D 粉皮吸收晒D 汤ge 精华, 劲好食! 至于鸡肉大大旧, 唔算多骨, 又好滑! 推荐!!巴东牛肉班兰尖塔饭 $88正常发挥,重点系佢个班兰尖塔饭又打卡样,又好食!!佢ge 班兰味岩岩好,跟埋牛肉食口感丰富!牛肉沙嗲 $56个沙嗲酱又多又好食!!d 牛肉好嫩,一d 都唔un!最后仲叫左芒果沙冰同珍多冰!唔会太甜!一人先$100 松d, 铜锣湾黎讲呢个价真系抵!
铜锣湾糖街1-5号铜锣湾商业大厦地下B2舖
===================
班兰鸡花胶汤粉皮 $78
巴东牛肉班兰尖塔饭 $88
牛肉沙嗲 $56
个沙嗲酱又多又好食!!d 牛肉好嫩,一d 都唔un!