Sepoy Mess

2025-01-13 149 浏览
今次去咗一间主打印度菜嘅餐厅,试咗几款特别又有心思嘅美食,真系一试难忘1. Arancini Tikka Chaat传统意式薯波配上印度Tikka Chaat风味,外层炸得香脆,内里系滑溜溜嘅咖喱味薯仔,每一啖都系层次分明。再加埋酸酸甜甜辣辣嘅chaat酱,味道平衡得啱啱好,完全停唔到口!✨2. Tenderloin Skewers牛肉串烧入口极嫩滑,简直系入口即化!搭配上少少香料同烟熏味,每一口都充满印度风味,仲带点浓浓嘅香草香气!🍢3. Truffle Ricotta Cheese Naan呢款naan系我食过最惊艳嘅!松软嘅naan夹埋浓郁嘅Ricotta芝士,再加少少松露香气,香味扑鼻,入口好creamy。即使单独食都好满足,真系值得推荐!🫓4. Lamb Shank Rogan Josh羊膝咖喱系正宗印度菜必试嘅招牌!羊膝煮得极为入味,肉质嫰滑,完全冇骚味,配埋浓郁嘅Rogan Josh咖喱汁!🐑5. Chicken Tikka Masala呢款Chicken Tikka Masala简直系经典中嘅经典!鸡肉够香够嫩,咖喱汁浓郁带少少茄子酸香,拌饭或者配naan食一流!🍗

1. Arancini Tikka Chaat

2. Tenderloin Skewers