2023-12-01
我同个朋友系元朗行左劲耐嘅街都未揾到岩嘅餐厅食☺️特然系门口见到呢间嘅餐牌真系好吸引,呢间系正宗嘅川菜🌶️系门口已经见到好多人排紧队,因为间铺头系正宗地道川菜大师傅做主厨,又有10年老店嘅名称,食落去已经好好食,份量又多👍🏻真系川菜天花板,真系要试下先🌟酸菜桂花鱼 $219我今次叫左例牌份量同BB辣🌶️呢份酸菜鱼食落去系好嫩又好滑,无骨 ,啲鱼煮到好入味🐠加少少麻,又加左好多嘅酸菜,下面都有薯粉,好弹牙,真系好足料🌟小米炒土豆丝 $79呢个我系第一次食,用左小米去炒,啲土豆丝食落去系好有锅气,好香口🥔好爽口,而啲小米系好有嚼劲,成份都劲多☺️🌟爆炒香辣花甲 $139一送到黎已经闻到好香,食落去好香辣🌶️又整到好入味,个花甲洗得好干净,完全冇沙,份量又多,食落去好香口😋好鲜甜,真系食到舔舔脷🌟经典口水鸡 $69个鸡食落去系有少少麻,但吾系好辣🐥啲鸡食落去好嫩,吾会好老,又吾会好肥,值得一试🌟粒粒芒果沙冰 $39杯野饮颜值真系好高,下面用左纯芒果🥭去整沙冰🍧上面仲有一旧旧嘅芒果,饮落去系酸酸甜甜,芒果味真系好浓郁
🌟酸菜桂花鱼 $219
🌟小米炒土豆丝 $79