2024-07-11
依间位于上环既餐厅主打越南fusion菜,餐厅高楼底及透明玻璃窗充满空间感,仲有植物同壁画等设计,入到去感觉好似去左外国既小餐馆🍴最近仲列入米芝连指南餐厅,质素有一定既保证💓越南春卷($118)春卷炸至金黄色,外层香脆,入面包住猪肉同虾,馅料丰富,仲可以包住生菜一齐食,而且唔会觉得好油腻串烧拼盘($148)可以拣鸡/牛/双拼,我地拣左鸡,鸡肉好厚肉嫩滑,中间夹左柠檬叶,香茅味好重,再蘸点沙嗲酱食好惹味咖哩鸡($168)蒜蓉包($48)咖哩用小火炉烘住以保持温度,咖哩味道吾会太辣带椰香,仲有薯仔,洋葱同鸡肉,建议加蒜蓉包,点咖哩汁食好夹🥰蕃茄蟹汤檬($168)一食落去好有惊喜因为无谂过个汤底咁鲜甜,而且系原只既软壳蟹,再配肉丸,扎肉同豆腐,蕃茄味仲好浓,好值得一试! 椰青($68)panna cotta($68)分别叫左班兰同奶茶味,口感滑溜味道好浓而且吾会好甜
越南春卷($118)
串烧拼盘($148)
咖哩鸡($168)
蒜蓉包($48)
蕃茄蟹汤檬($168)
椰青($68)
panna cotta($68)
分别叫左班兰同奶茶味,口感滑溜味道好浓而且吾会好甜