2024-12-26
D2嘅金凤茶餐厅,每次去到门口都系大排长龙,因为性价比高嘅扒房真系好受欢迎,价钱唔贵,份量又大,圣诞节过咗去𠮶边shopping,就顺便谂住锯扒应吓节,我都冇谂过好多人多到咁,攞飞等位, 20张枱以上啦,等咗足足一个钟左右我自己叫咗个鸳鸯扒,有猪扒同埋鸡扒,佢最好味嘅地方就系,我食咁多次都未试过个扒系干噌噌,或者谐霎霎嘅,每次都系好Juicy,啖啖肉我仲见到佢有圣诞set,我记错好似系$330 ,一人圣诞餐,不过佢话一人圣诞餐,我哋睇到餐牌纠结咗一阵,问佢点解会有两个主菜,一个牛扒,一个猪肋骨,我哋以为系二选一所以冇嗌到,最尾同员工认证返,原来真系一个set有两个主菜,仲有沙律,仲有甜品,仲有圣诞礼物,好后悔冇嗌到因为员工姐姐话,呢个set,虽然话一人份量,不过足够两个人食~唔知佢呢个set去到几时呢?我想试吓佢个猪仔骨❤️🔥❤️🔥😂