2018-01-14 2136 浏览
起初见到呢间酒店buffet有鹅肝仼食,而且见喺openrice订位的话便有8折劲扺,星期六晚去折完每人不用500蚊,所以就bk左6:30pm枱同屋企人二人世界。不过都见到网上有负评话鹅肝不是仼食又细件又盛,所以怀住战战兢兢心态去试。到达目的地后,侍应礼貌地安排入座。我哋第一轮出去拎嘢食嘅时候,还未揾到鹅肝,不过有好多海鲜选择,例如龙虾、虾、生蚝、长脚蟹等(忘了其他,因为我唔系咁钟意食海鲜,所以无留意)。之后问人有无鹅肝,原来有人煎紧,但个位置唔起眼所以难揾d。可能我地呢批系6:30pm入,比较早,所以未煮好意大利饭(用嚟配鹅肝的),咁佢就直接俾左两旧鹅肝我(咁就唔洗俾d饭占胃)旧鹅肝都几大,同洲济buffet 差不多,不过放一阵就已经出晒一堆油味道都ok,算香。后来饭煮好左,每逢要鹅肝都要配上预设的意大利饭,不过钟意食鹅肝的你,可以同佢要求要三块鹅肝(饭就依然得一旧)。其实d意大利饭都唔差,味道都ok,不过每次去拎鹅肝的时候,d饭的配料都有少少不同,有次系加了粟米粒(正),有次系加了蕃茄干(无咁滞),不过始终唔好食咁多饭,怕食唔落其他野到甜品环节,出乎意料,大部分蛋糕都不错,Tira

(咁就唔洗俾d饭占胃

),有次系加了蕃茄干(无咁滞
),不过始终唔好食咁多饭,怕食唔落其他野

甜品环节,出乎意料,大部分蛋糕都不错,Tiramisu都ok,另外仲有pancake和梳乎厘,味道都还可以
雪糕就有Haagen-Dazs(共五只味),印象中有抹茶麻糬、咖啡、曲奇,其他忘了🤦🏻‍♀️

整体来说,今晚的buffet咁既价钱都算唔错,可以食到好味的海鲜、鹅肝、特色寿司甜品,两人埋单1000蚊有找。

一堆海鲜
寿司