Odelice! (新城市廣場一期)

餐厅: Odelice! (新城市廣場一期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-04 334 浏览
原本提早同男友庆祝生日,但早几日系TST卜既餐厅太差咁唯有正日再食,生日饭果然都真系要正日食放工后又加上闲日都系攰D,所以拣间近D既餐厅男友揸车唔洗半个钟就到,泊返系新城市闲日新城市个场有大把位唔洗等餐厅其实系今朝先卜,都担心唔知餐厅会唔会安排唔到但佢地真系好好咁中午就打俾我同我CONFIRMOPENRICE卜位时有REQUEST卡位,职员同我CONFIRM时都好抱歉话佢地好FULL安排唔到,咁我都明白,佢地都特登讲声我又觉得绝对无问题,佢地都话会尽量帮我安排WINDOW SIT,都真系好好男友去左泊车,我先上去拎位,门口唔知系咪经理既带位好有礼貌,仲真系帮我留左WINDOW SIT岩岩个位有D花花影相就GOOD勒,入座后佢讲左一次今日有咩推介,等男友黎到有位小姐职员又讲解多次推介,好尽责又唔会怕有客人MISS 左D推介,不过因为男友揸车所以唔谂住饮酒勒,记得HAPPY HRS好似系有D优惠推介,仲有生蚝既限时优惠,不过生蚝我太敏感唔食得,无缘试了。我地叫左个2人套餐当中有头盘2个、主菜2个、同1个甜品头盘︰煎封吞拿鱼薄片呢个头盘超好味,吞拿鱼有微微咁煎一煎面仲有生,唔会太过火控制得好
原本提早同男友庆祝生日,但早几日系TST卜既餐厅太差
咁唯有正日再食,生日饭果然都真系要正日食
放工后又加上闲日都系攰D,所以拣间近D既餐厅
男友揸车唔洗半个钟就到,泊返系新城市
闲日新城市个场有大把位唔洗等

餐厅其实系今朝先卜,都担心唔知餐厅会唔会安排唔到
但佢地真系好好咁中午就打俾我同我CONFIRM
OPENRICE卜位时有REQUEST卡位,
职员同我CONFIRM时都好抱歉话佢地好FULL安排唔到,
咁我都明白,佢地都特登讲声我又觉得绝对无问题,
佢地都话会尽量帮我安排WINDOW SIT,都真系好好

仲真系帮我留左WINDOW SIT
岩岩个位有D花花影相就GOOD勒,
好尽责又唔会怕有客人MISS 左D推介,
仲有生蚝既限时优惠,不过生蚝我太敏感唔食得,无缘试了。

我地叫左个2人套餐
当中有头盘2个、主菜2个、同1个甜品
头盘︰煎封吞拿鱼薄片
煎封吞拿鱼薄片
呢个头盘超好味,吞拿鱼有微微咁煎一煎
面仲有生,唔会太过火控制得好好
现左少量既香灯,同吞拿鱼一齐可以中和油腻感
再加上有D微微酸既汁,味道超级夹

头盘︰白兰地煮蚬
白兰地煮蚬
一开始男友担心酒味重我会唔钟意
但黎到佢系似洋葱忌廉咁既白汁煮蚬
对我黎讲系非常好味,但如果钟意酒味既就应该会失望
虽然个味道我好钟意,但略嫌D蚬仲有D沙

主菜︰肉眼牛扒配薯条(+$30)
肉眼牛扒配薯条(+$30)
肉眼都好有牛味,叫左7成熟都控制得好岩火喉
平时都好怕果D伴碟薯条又粗又稔哂
呢个上台仲脆口又金黄卖相已经加哂分

主菜︰蕃茄焗海鲜批
蕃茄焗海鲜批

呢个男友话好钟意,蕃茄好开胃
虽然上台个卖相睇唔出佢有海鲜
但食落面果层海鲜都唔少,都真系啖啖都食到

甜品︰花生酱朱古力可丽饼
花生酱朱古力可丽饼
卜台时有拣系庆祝生日,职员同我地CONFIRM有问过会唔会有写碟服务
职员都话见到我地系庆祝生日,我地ORDER甜品既话佢地都会帮我地写
所以上甜品时我都无再提职员我地要写碟
到最后当然佢地系无唔记得,上台时位小姐都有同男友讲生日快乐

仲主动问我地要唔要帮我地影相
然后带位个经理行过又同我地讲生日快乐
其实咁样真系好WARM嫁
只系小小一句,但都觉得佢地做得好好
讲返甜品先,个可丽饼系仲热同埋软身有口感
花生粒好脆口,花生酱本身唔系平时果D好浓既味,所以同朱古力一齐好夹
可丽饼配埋朱古力雪糕真系超夹

最后埋单时位小姐又再次同你讲生日快乐

行出门口带位经理又再同你讲生日快乐

就咁成个过程都觉得佢地好有心,野食有水准、又有服务
绝对系好值得ENCORE
2023-05-03
庆祝纪念
生日
煎封吞拿鱼薄片
白兰地煮蚬
肉眼牛扒配薯条(+$30)
蕃茄焗海鲜批
花生酱朱古力可丽饼