2012-05-02 732 浏览
这是第一次到沙角邨品尝真正的田乳鸽,大热天时入到去其实唔系话好热,正在豫疑入唔入之际,老板好热诚咁冲出黎咁招待我哋入去坐,重话入面有冷气位添……哈哈!咁我哋就好放心咁入去坐底左,哗!冷气位部份真系坐无虚席。一坐底就梗系叫左2只沙田乳鸽先啦,另外重叫左椒盐鲜鱿、虾酱炒通菜、豉椒炒花甲、黄金虾 and 鲜猪润啫啫鸡煲。首先系碟椒盐鲜鱿黎先,表面个脆浆一啲都唔厚重好香疍香味,个鲜鱿啱啱熟所以好林好鲜味,正呀!跟住主角出场…沙田乳鸽黎到,大家二话不说咁用手拎住食,个皮好脆啲肉又嫩就连啲骨都系软架,味道不太咸,赞呀!讲番个豉椒炒花甲同黄金虾味道都几好,又唔会太过咸,黄金虾啲咸疍黄 texture 唔会太过浆住个口,而且好均匀咁分布响只虾庶。但系个鲜猪润啫啫鸡煲就差左,个鸡同猪润就鞋左,但反而啲配料干葱同洋葱就好好味。最开心就系饮左支装芬达橙汁,真系好饮过罐装好多!至于服务都OK 但系就系唔系咁够人手,叫饭同饮品就要等啲楼面阿姐行过先叫到,不过全香港啲大排档都系咁,所以都惯哂。下次路过都会再试其他菜式。
这是第一次到沙角邨品尝真正的田乳鸽
好好味的乳鸽
椒盐鲜鱿

题外话/补充资料: 泊车好方便,就泊入沙角邨或者邻近的乙明邨就得。
2012-05-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
好好味的乳鸽
椒盐鲜鱿
  • 椒盐鲜鱿,乳鸽,支装芬达橙汁