2022-07-05
前排系ig见到有人话呢间泰国菜系星级大厨,咁咁岩系港岛区做野,收工即刻去试试佢。~餐厅环境~灯光比较暗,每张枱既间距太细,坐sofa 位,出入到困难,而且我叫咁多野食,二人枱真系岩岩好放得落。~Food~~慢煮加拿大牛肋骨红咖喱牛肋骨牛味够重,嫩滑,半肥瘦,油脂刚刚好。加上羽衣甘蓝同青木瓜,非常解腻。但青木瓜唔够爽口。~烧薄饼唔够香口~大虾春卷春卷炸得非常脆,虾够弹牙,加上罗勒叶,令春卷十分清爽又有一阵独特既香气。~冬荫蚬汤同平时饮到既蚬港唔一样,唔够酸,比较重海鲜味,蚬肉好大粒,但有阵土腥味。~香芒黑糯米今晚最期待嘅甜品,黑糯米好烟靭,加上椰汁令糯米既香味更突岀, 但芒果好酸。要加上上面焦糖,先中和返。~上菜次序、服务态度~有啲差,明明系平日,但完全人手不足。上错野,都揾唔到服务员。埋单都要等好耐。
~餐厅环境~
~Food~
~慢煮加拿大牛肋骨红咖喱
~烧薄饼
唔够香口
~大虾春卷
~冬荫蚬汤
~香芒黑糯米
~上菜次序、服务态度~
慢煮加拿大牛肋骨红咖喱
烧薄饼