2021-12-15
今日入一长沙湾体育馆,打完波之后非常之肚饿就同朋友们去咗食一间好多人推荐嘅隐世泰国餐厅,而且餐厅环境都非常舒服,都非常适合一班朋友嚟食饭倾偈聚会!我哋叫咗好多嘢食☺️辣肉碎炒饭 68辣肉碎炒饭一见到就系想叫,之前都好钟意食生菜包,但系因为真系太肚饿所以就叫咗个辣肉碎炒饭,佢哋嘅辣肉碎非常之惹味,真系有泰式辣嘅味道!小食拼盘 188墨鱼饼、炸春卷、鱼饼,虾饼因为有好多款小食都想食所以我哋就叫咗个小食拼盘,咁我哋就唔使拣想要边样😀佢哋嘅鱼饼虾饼同埋墨鱼饼,都炸到非常香脆,而且个口感都非常弹牙!炸春卷嘅外皮亦都非常香脆,而且佢嘅馅料都非常之多👏🏼❤️罗勇猪手 168猪手系我近排好钟意食嘅食物,佢哋呢度嘅猪手嘅酱汁非常之香浓,同猪手的骨胶原一齐食非常之滋味☺️猪手嘅骨胶原同埋猪肉嘅份量分配适中,一半一半不会太肥😚粉丝老虎蟹煲 338近排好兴食蟹,所以我哋都叫一个粉丝老虎蟹煲,免头有好多粉丝盖满住老虎蟹😆佢哋嘅蟹煲份量真系好多,而且一嚟到嘅时候好香。泰式明炉鱼 乌头 198泰式明炉鱼亦都系食泰国菜成日都会叫嘅,今次我哋就叫咗平时都好钟意食嘅乌头鱼,佢哋嘅泰式调味料令到条鱼都好入味,食到食唔停口!青咖喱
辣肉碎炒饭 68
小食拼盘 188
墨鱼饼、炸春卷、鱼饼,虾饼
罗勇猪手 168
粉丝老虎蟹煲 338
泰式明炉鱼 乌头 198
青咖喱鸡煲 138
讲起泰国菜又点可以少得咖喱,我哋今次叫咗个青咖喱鸡煲,可以将啲青咖喱捞饭同埋粉丝食😄佢哋嘅鸡肉都非常之嫩滑,而且份量都非常多添