2023-07-08 36 浏览
今次我哋嚟到嘅餐厅系「水门鸡饭」,呢度嘅招牌菜就系佢哋嘅水门鸡饭啦!🐣话晒招牌菜就一定点咗嚟食,真系好嫩好多汁,肉量又够足料,加埋佢哋嘅油饭,好香好滑,再加上酸甜辣香兼备嘅酱汁,真系一流啊!鸡饭之外,仲试咗佢哋嘅泰式炒通菜,份量超足,蒜香辣椒香好惹味,唔会太辣唔会太咸,唔觉唔觉食咗劲多菜😂话说我系一个串烧迷,就要试下佢哋嘅沙嗲串烧啦!配咗两款酱汁,一款香浓嘅沙嗲汁,一款清新酸甜,个人嚟讲比较中意沙嗲汁。串烧烧起即上好香口,不过睇热啊!🤣如果你钟意食鸡翼,就要试下佢哋嘅胡椒单骨鸡翼啦!一啖一只,就算系跟餐小食份量都好足,尤其有咁多款汁点,好满足。讲咗咁多食物,当然都唔少得嘢饮。试咗佢哋嘅泰式柠茶,泰茶味道好香就不在话下大家都知啦,佢亦唔会太甜,饮落去好解腻。如果你系泰茶迷,一定要试下啦!🧉其实除咗食物外,呢度嘅装修完全还原泰国feel,可能因为咁食嘢都好食咗!泰挂住泰国嘅话,一定要嚟到呢度试下啦😗