餐厅: 薈景
资讯:

2022-08-07 3094 浏览
呢度胜在楼底好高,仲有落地大玻璃,可以欣赏个海景同夜景,而且座位宽敞,坐得都几舒服😌自从疫情开始就冇咗即开生蚝,感觉对上两年食物种类越黎越少,不过先前第五波后再去,又好似多返啲嘢提供咁😼但系我出文好似又慢左一步喇,见佢最近岩转左新主题😩▪️自助晚餐 - 尝味之旅 2.0 经典再现篇💲价钱根据日子有所变动星期五至日及公众假期 大$728 小$428冷盘(7.5/10)👍🏻🌟波士顿龙虾、红蟹、🌟海虾、青口、海螺刺身、寿司(7/10)👊🏻甜虾、带子、三文鱼、吞拿鱼、八爪鱼🐙汤类(7/10)👊🏻粉葛赤小豆汤🥣热荤(7.5/10)👍🏻🌟粉丝蒸扇贝👍🏻🌟啤酒煮青口;仲有姜汁腊肠炒青口👍🏻🌟烧美国特级牛肉:好多间自助餐都整得麻麻既烧牛肉,呢度又整得唔错,肉质够嫩,唔会干柴或者韧身👊🏻芝士焗蚝:焗蚝比较细只,加上芝士同略多沙律酱👊🏻煎虎虾:间唔中会黏壳,但系尚算弹牙👊🏻黄金蒜酥焗羊胺👊🏻威灵顿牛柳配烟鸭肉:酥皮系脆身,中层有蘑菇酱无散开,但牛肉同鸭胸肉质都偏干甜品(6.5/10)甜品选择相对地少,同埋唔系太合我口味😳👍🏻🌟鸡蛋仔:次次黎呢度必食😹👎🏻焦糖椰子慕丝蛋糕:同甄沾记联乘既期间限定,不过成旧野劲

星期五至日及公众假期 大$728 小$428

冷盘(7.5/10)
👍🏻🌟波士顿龙虾、红蟹、🌟海虾、青口、海螺

刺身寿司(7/10)
👊🏻甜虾、带子、三文鱼、吞拿鱼、八爪鱼🐙

汤类(7/10)
👊🏻粉葛赤小豆汤🥣

热荤(7.5/10)

👍🏻🌟粉丝蒸扇贝
👍🏻🌟啤酒煮青口;仲有姜汁腊肠炒青口
👊🏻芝士焗蚝:焗蚝比较细只,加上芝士同略多沙律酱
👊🏻煎虎虾:间唔中会黏壳,但系尚算弹牙
👊🏻黄金蒜酥焗羊胺

甜品(6.5/10)

甜品选择相对地少,同埋唔系太合我口味😳
👍🏻🌟鸡蛋仔:次次黎呢度必食😹
👎🏻焦糖椰子慕丝蛋糕:同甄沾记联乘既期间限定,不过成旧野劲胶🤪

饮品(7.5/10)
👍🏻🌟红白酒、汽水、果汁、咖啡或茶☕️

🔎 整体评分(7.5/10)