2024-08-02
夏天咁热,来到餐厅一定要叫一冻饮,见到餐牌,呢度有好多款特色饮品,最冰冻又最解渴一定系沙冰,今次拣咗「芒果沙冰」同埋「青柠沙冰」,饮品唔算好甜,超级大杯,真系好冰冻,好解渴。接着,叫咗一款小食「鸡腿串烧」,鸡下锤,细细件好多肉,外皮烧到脆卜卜,内里肉质好嫩滑,调味相当适宜。主食方面,叫咗「蟹肉炒饭」,大大粒新鲜蟹肉,好有蟹肉嘅鲜甜味,饭粒全部散开,粒粒都好结实,一啲都唔油腻,厨师一定下咗唔少功夫,系一个高质素、非常完美嘅炒饭。另外,仲叫咗一款主食「牛肉炒宽河粉」,宽河粉爽口弹牙,感觉有啲似鸡丝粉皮𠮶啲粉皮,但系比较黏口,同埋薄身一啲,宽粉形状不规则,好似系手作拉出嚟咁样。调味辣辣地,适合重口味重口味人士,无论味道同质感,都配合得相当之好,比较其他店舖,真系胜人一筹,非常推介。最后拣咗甜品一款「椰青椰子雪糕」,椰子雪糕好香好滑,配合超甜粟米,将整个晚餐完美画上句号。食完感到非常满足。