2022-09-01
喺网上面见到呢间素食评语唔错所以带老爷奶奶去试吓!入到去环境装修好雅致,同一般斋铺唔同,很文靑感觉!我哋四个人拣咗四个套餐,每个套餐你可以拣中汤加沙律或者西汤加焗法式面包!中式汤有青红萝卜冬菇等⋯清甜饮得出系老火汤,反而南瓜忌廉汤实在偏甜,我个人就一般般!焗烤牛油果墨西哥薄饼~中间夹杂左用香料调味的免治肉素猪肉同牛油果,外皮烤得香脆,味道一流👍泰式凤梨炒饭配沙嗲串烧~沙嗲串淋上沙嗲汁,冇乜特别,反而泰式菠萝炒饭就很有惊喜,饭炒得粒粒分明加上菠萝同惹味的泰式酱料同炒,特别又好味!干炒牛河配香脆腐皮卷~腐皮卷,卷成髀咁嘅模样几得意,成髀咁嘅模样几得意,河粉加入咗老抽其他配料一齐去炒,所以特别嘢未,而且仲炒得很干身少油,唔错!鲜茄芝士素汉堡扒焗黄金蛋炒饭~淋上煮过的鲜茄酱汁,同炒饭底一齐食,酸酸甜甜份外醒胃,再加上芝士嘅咸香,完全食唔出猪扒系素肉,好似真系食紧猪扒咁,好正👍蓝蝶豆花雪梨汁~就真系完全唔得,甜到不得了,加咗成杯水落去都仲系好甜,加$10净系觉得饮紧糖水!